Welke eiwitrepen kopen?

Eiwitrepen kan je vandaag de dag overal kopen. Ze zijn heel handig en makkelijk! Perfect om na een training je energielevel en eiwitgehalte voldoende aan te vullen zodat je spieren goed kunnen herstellen. Eiwitrepen kunnen ook het perfect tussendoortje zijn, maar dan moet je wel rekeninghouden met de voedingsstoffen. Doordat je tegenwoordig overal een eiwitreep…

19/03/2019

Eiwitrepen kan je vandaag de dag overal kopen. Ze zijn heel handig en makkelijk! Perfect om na een training je energielevel en eiwitgehalte voldoende aan te vullen zodat je spieren goed kunnen herstellen.
Eiwitrepen kunnen ook het perfect tussendoortje zijn, maar dan moet je wel rekeninghouden met de voedingsstoffen.

Doordat je tegenwoordig overal een eiwitreep kan kopen, is de kwaliteit van vele producten drastisch achteruit gegaan waardoor ze niet meer zo gezond zijn.
Als je eiwitrepen koopt, moet het een pure variant zijn & houd je best met volgende rekening:

⤷ Check het caloriegehalte

Een eiwitreep is een gezond alternatief voor een ongezonde snack, maar dit wil niet zeggen dat je hier eindeloos van kan snoepen.  Vaak bevatten ze veel calorieën.  Op zich is dat prima na een zware training, maar als tussendoortje dien je wel rekening te houden met de calorieën. Een eiwitreep mag maximum 200 kcal bevatten! Ligt het caloriegehalte hoger, dan laat je deze reep beter achterwegen en kies je best voor andere alternatieven.

⤷ Check het eiwitgehalte

Vele repen worden eiwitrepen genoemd, maar zijn het niet altijd.  De eiwitten zijn natuurlijk het belangrijkste in de reep. Ze zorgen ervoor dat je geen honger hebt of dat je na het sporten een boost krijgt. 
Het is daarom belangrijk dat het eiwitgehalte hoger is dan het koolhydraten gehalte.
Een goede samenstelling voor een reep is:

  • Eiwitten: 20 gram (of minstens 17 gram)
  • Koolhydraten: 14 gram (of maximum 15 gram)
  • Vetten: 9 gram (of niet meer dan de helft als het eiwitgehalte)
  • Een reep met bijvoorbeeld 20 gram eiwitten en 30 gram koolhydraten is een NO GO!

⤷ Check je buikgevoel

Oligosachariden en het inulinegehalte zijn de stoffen die ervoor zorgen dat de reep een lekkere smaak heeft, maar ze kunnen anderzijds ook wel een opgeblazen gevoel geven.
Een reep is maar goed voor jou, als je hier geen last van hebt. Ik zeg daarom altijd: koop eerst 1 eiwitreep, probeer hem uit en kijk hoe jij hem verteerd.
Kan je maag niet goed tegen de stoffen dan moet je op zoek naar een eiwitreep zonder toegevoegde stoffen.

⤷ Wanneer maak je een goede keuze?

  • Voldoende eiwitten (gemiddeld 20 gram per reep)
  • Beperkte hoeveelheid snelle koolhydraten (suikers en zetmeel)
  • Knapperig en lekker smaken
  • Stillen van de honger dankzij de aanwezigheid van voldoende voedingsvezels
  • Een goede prijs/kwaliteitsverhouding

⤷ Mijn keuze

Ik heb zelf een hele tijde moeten zoeken achter een goede eiwitreep. Of ik had een opgeblazen gevoel, of er zaten te veel calorieën in, of te veel suiker …
Maar na lang zoeken heb ik eindelijk mijn ideale reep gevonden. Ik zweer bij de eiwitrepen van Barebells. Ze hebben verschillende smaken en hun textuur is perfect.  Ze hebben tevens zeer goede voedingswaarden. Eén eiwitreep bevat 20 gram eiwit, zijn lager in koolhydraten en bevatten nooit meer dan 2 gram suiker en 200 kcal.  Een briljante eiwitreep uit Zweden!
Hun smaken zijn ook overheerlijk: Caramel & cashew, Coconut choco, Cookies & cream, Salty peanut, White chocolate almond en Hazelnut & Nougat. 
Ze zijn dus perfect voor een eiwitdieet, afslankingsdieet of low carb dieet.
Ik koop ze via Body & Fit.

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter