Welke voedingssupplementen zijn aanbevolen als je als vrouw krachttraining doet?

Voedingssupplementen zijn gezonde stoffen zoals vitaminen en mineralen die je extra inneemt naast je normale voeding. Benieuwd welke voedingssupplementen aanbevolen worden als je krachttraining doet als vrouw? Lees er alles over! BCAA BCAA staat voor Branched Chain Amino Acid. Of vertakte-keten-aminozuren. Aminozuren zijn basis bouwstenen van eiwitten. Je lichaam breekt eiwitten af om er vervolgens…

28/01/2019

Voedingssupplementen zijn gezonde stoffen zoals vitaminen en mineralen die je extra inneemt naast je normale voeding. Benieuwd welke voedingssupplementen aanbevolen worden als je krachttraining doet als vrouw? Lees er alles over!
BCAA

BCAA staat voor Branched Chain Amino Acid. Of vertakte-keten-aminozuren. Aminozuren zijn basis bouwstenen van eiwitten. Je lichaam breekt eiwitten af om er vervolgens eigen aminozuren van te maken stuurt die dan naar de lichaamsdelen waar ze nodig zijn. Je gebruikt ze vooral voor het herstellen en opbouwen van weefsels oa. spierweefsels. Om deze reden zijn aminozuren belangrijk voor het opbouwen en versterken van spieren.

Net als alle andere supplementen is BCAA handig als aanvulling op je dagelijkse voeding. Het is geen vervanging, maar een toevoeging. Anderzijds is er wel een duidelijk verschil. Aminozuren die via voeding door je lichaam worden aangemaakt, worden eerst bewerkt in je lever en alleen gebruikt bij een tekort aan calorieën. BCAA gaat grotendeels in één keer door naar je spieren en als het daar niet nodig is (omdat er al genoeg vet en/of koolhydraten aanwezig zijn), wordt het gebruikt voor spieropbouw en herstel.

VISOLIE

Visolie bevat essentiële vetzuren die we vaak niet voldoende via onze voeding binnenkrijgen. Daarom is het interessant om dagelijks 1 of 2 capsules in te nemen.

Visolie heeft ook tal van voordelen: vermindering van vetopslag, helpt om je gewrichten soepel te houden en zorgt ervoor dat je concentratie versterkt wordt.

CLA

CLA is een geconjugeerd linolzuur en is een essentieel onverzadigd vetzuur waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het een positief effect heeft op het eiwit- en vetmetabolisme. CLA zorgt voor minder vet en meer spieren want CLA gaat vetopslag tegen, bevordert spieropbouw, beschermt je spieren en verbetert jouw stofwisseling.

VITAMINE D

Vitamine D is een belangrijke vitamine voor stevige botten en tanden. In principe maakt je lichaam zelf vitamine D aan onder invloed van zonlicht. Maar als je te weinig buiten komt, of als je in de winter te weinig zonlicht doorkomt, is het voor vele echt verstandig om vitamine D in te nemen.

BETA-CAROTEEN

Bèta-caroteen (pro-vitamine A) wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Het zorgt, net als vitamine A, voor een goede weerstand. Het is ook belangrijk voor het gezichtsvermogen, gezonde botten en huid.

Welke voedingssupplementen neem jij? En welke zou je nog aanbevelen die niet in deze lijst zijn opgenomen?

Groetjes,

Healthy & Travel T(r)ips

Neem zeker ook een kijkje op mijn Instagram profiel !


Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

1 reactie

  1. shivatje op 28 januari 2019 om 08:27

    Mensen die toch intensief willen sporten kan magnesium ook goed voor zijn.

    Aum Shanthi

Laat een reactie achter