3 x budget reisbestemmingen in augustus

Ben jij volop reisplannen aan het maken voor 2019, maar je hebt slechts een klein budget om te spenderen aan je reishonger? Ik heb de ideale oplossing voor je! Ik stelde een 12-delige reeks samen van reisbestemmingen die aangepast zijn aan jouw klein budget. Benieuwd waar je in febuari op reis kan gaan met een…

01/03/2019

Ben jij volop reisplannen aan het maken voor 2019, maar je hebt slechts een klein budget om te spenderen aan je reishonger? Ik heb de ideale oplossing voor je! Ik stelde een 12-delige reeks samen van reisbestemmingen die aangepast zijn aan jouw klein budget. Benieuwd waar je in febuari op reis kan gaan met een klein budget?
Let’s go!


1 ♥  Bulgarije – Sofia: bewonder Romeinse resten en wandel in de heuvels

Sofia, de hoofdstad van het Balkanland Bulgarije, een reisbestemming die echt wel aandacht verdient. Ben je op zoek naar een citytrip in augustus, denk dan zeker eens aan Sofia. De prijzen liggen laag en er is zoveel moois te bezoeken. De stad heeft een rijk verleden en werd in de loop der eeuwen door verschillende volkeren overheerst. Ze hebben allemaal hun eigen sporen in de stad nagelaten. Sofia is ook een kosmopolitische stad met een gezellige bar- en restaurantcultuur. Geniet van de terrassen met uitzicht op de berg Vitosha. Sofia moderniseert snel, maar is nog steeds erg voordelig.
Mijn tip: neem de metrolijn vanaf terminal 2, het is de snelste manier naar het centrum van de stad.

2 ♥  Noordoost Sri Lanka: Ontspan of surf aan de Indische Oceaan

In Noordoost Sri Lanka is het weer fantastisch in augustus en toch zijn de prijzen deze maand lager dan ooit. Anders dan het zuidwesten, waar het in augustus regent, kent het noordoosten deze maand blauwe luchten, warm water en fijne golven (voornamelijk Arugam Bay). Relax en geniet van de fijne cultuur en de fijne stranden. Zoek op voorhand uit naar welk strand je wil gaan aangezien er ook nog vele afgelegen stranden zijn zonder voorzieningen.
Mijn tip: breng een bezoek aan Sigirya en Kandy in midden Sri Lanka.

3 ♥  VS – California Zephyr: ontdek het wilde landschap van het westen 

Het is waar je kan in minder dan 5 uur van Chicago naar San Francisco vliegen. MAAR je kan ook kiezen voor één van de mooiste reizen ter wereld, een epische treinodyssee van 3924 km, twee derde van de breedte van de VS, langs de matige Mississippi River en de enorme vlakten van Nebraska, Denver, de Rockies en Colorado’s kloven, Utahs rotsformaties en mesa’s, de Sierra Nevada en de Grote Oceaan bij San Francisco Bay. In het hete augustus biedt de California Zephyr een comfortabel rit met airco door deze diverse landschappen (en klimaten). Vanuit de Sightseer-observatielounge met panoramaramen heb je een schitterend uitzicht. Het basistarief is een koopje voor minder dan 200 dollar heb je een enkele reis van 51 uur in een ruime stoel, een eigen compartiment kost iets meer dan het dubbele. Niet slecht voor één van de mooiste reizen van Noord-Amerika.
Mijn tip: volg de route van oost naar west voor de mooiste zonsondergangen en de bergen bij daglicht.

Meer lezen over reisbestemmingen

Staat een tripje naar één van deze bestemmingen op jouw bucketlist? 


Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter