3 x budget reisbestemmingen in juli

Ben jij volop reisplannen aan het maken voor 2019, maar je hebt slechts een klein budget om te spenderen aan je reishonger? Ik heb de ideale oplossing voor je! Ik stelde een 12-delige reeks samen van reisbestemmingen die aangepast zijn aan jouw klein budget. Benieuwd waar je in juli op reis kan gaan met een…

22/02/2019

Ben jij volop reisplannen aan het maken voor 2019, maar je hebt slechts een klein budget om te spenderen aan je reishonger? Ik heb de ideale oplossing voor je!
Ik stelde een 12-delige reeks samen van reisbestemmingen die aangepast zijn aan jouw klein budget. Benieuwd waar je in juli op reis kan gaan met een klein budget? Let’s go!

Explore …


1 ♥  Bosnie-Herzegovina: twee fascinerende steden onder de zon 

Bosnië-Herzegovina is een land met de toekomst voor zich. Het heeft al geruime tijd de oorlog achter zich gelaten en zijn eigen identiteit kunnen ontwikkelen. De Stari Most, de fraaie brug over de Neretva bij Mostar, is het symbool van Bosnië-Herzegovina. Hij werd oorspronkelijk in de 16de eeuw door de Ottomanen gebouwd en weerspiegelt de oost/west erfenis van het land. Het monument werd in 1993 verwoest en is een aangrijpende herinnering aan het bloedige Balkanconflict. De brug werd in 2004 herbouwd en staat nu symbool voor vrede en eenheid. Terwijl heel Europa druk bezocht wordt en de prijzen alsmaar hoger worden, blijven de prijzen zelf in de zomer laag in Bosnië-Herzegovina. Reden genoeg om dit nog niet toeristische land te ontdekken.
Mijn tip: combineer Mostar met Sarajevo, waar Ottomaanse architectuur en bazaars in Arabische stijl zich vermengen met communistische blokken die nog steeds van de 20ste eeuwse oorlog getuigen. De stad werd bijna vier jaar lang belegerd. Het opgeknapte Sarajevo kent inmiddels weer een vrolijke sfeer met hippe, goedkope bars.
Boek je hotel via Trivago voor de beste deals en het ruimste aanbod aan hotels.

2 ♥  Noord-Engeland: lange dagen voor een lange wandeling 

De populairste langeafstandspad van Noord-Engeland is de lange west-oostroute van St Bees (Cumbria) naar Robin Hoods’s Bay (North Yorkshire). Veel wandelaars zien de route als een persoonlijke uitdaging of lopen hem voor het goede doel. Wat je motivatie ook is, hij stelt niet teleur. Van de Ierse Zee loop je door drie Nationale parken. Er valt heel wat te klimmen en te dalen en de hoogtepunten zijn zeer gevarieerd. Juli is de zonnigste maand en de lange dagen geven je de kans om meer kilometers te maken.
Mijn tip: doe deze wandeling enkel als je een ervaren wandelaar bent.

3 ♥  Oostenrijk – Alpen: Afkoelen te midden van de machtige bergen 

Je hoeft niet altijd tijdens de zomer naar de mediterraanse zon te trekken. Je kan ook eens landinwaarts trekken en de Oostenrijkse heuvels gaan ontdekken. De Alpen bieden een tal van mogelijkheden: zwemmen in de meren, beklimmen van bergen (of met een kabelbaan op verkenning gaan), raften, rotsklimmen, canyoning en ziplining. Voor ieders wil zijn er activiteiten!
Mijn tip: kies voor het Oostenrijkse Tirol en breng een bezoek aan Salzburg en Innsbruck. Boek je hotel via Tui, er is een ruime keuze aan hotels!

Meer lezen over reisbestemmingen

Staat een tripje naar één van deze bestemmingen op jouw bucketlist? Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter