3 x budget reisbestemmingen in oktober

Ben jij volop reisplannen aan het maken voor 2019, maar je hebt slechts een klein budget om te spenderen aan je reishonger? Ik heb de ideale oplossing voor je! Ik stelde een 12-delige reeks samen van reisbestemmingen die aangepast zijn aan jouw klein budget. Benieuwd waar je in oktober op reis kan gaan met een…

15/03/2019

Ben jij volop reisplannen aan het maken voor 2019, maar je hebt slechts een klein budget om te spenderen aan je reishonger? Ik heb de ideale oplossing voor je! Ik stelde een 12-delige reeks samen van reisbestemmingen die aangepast zijn aan jouw klein budget. Benieuwd waar je in oktober op reis kan gaan met een klein budget?
Let’s go!

Explore …


1 ♥  Vietnam: verken Vietnam van noord naar zuid 

Vietnam

In Vietnam is het niet simpel om een goede balans te vinden tussen warm, koud, droog en nat. Het klimaat kent twee moessons in de winter en de zomer. Oktober biedt een mooi compromis: redelijk heldere luchten in het noorden voor Hanoi en Halong Bay, warm genoeg om te wandelen rond Sapa, droog genoeg rond Salgon en de Mekongdelta. Oktober, is laagseizoen, je zal dit ongetwijfeld ook merken aan de prijzen van de accomodaties.
Mijn tip: wil je meerdere Aziatische landen bezoeken? Boek dan een een multi-entry visum en combineer Vietnam met Cambodja of Laos.

2 ♥  Slowakije: voor een glorieuze gouden verkenning 

Slowakije

Sinds 1993 is Slowakije een onafhankelijk land. Het is omsloten door Tsjechië, Oostenrijk, Polen, Oekraïne en Hongarije. Het is een land dat heel moeilijk te karakteriseren valt. Je hebt er hoogstwaarschijnlijk nog niet zelf aan gedacht om af te zakken naar dit land, er valt thans veel te zien. Kastelen, middeleeuwste steden, heuvelige bossen, hoge Tatratoppen en ongeveer 800 bruine beren. De herfst waneer de beren naar de open vlakte trekken om gras en bessen te eten, is een goede tijd voor een ontmoeting.
Mijn tip: ga drie dagen de bergen in met een gids en je ziet ongetwijfeld beren en trek vervolgens naar de fijne stad Bratislava.

3 ♥ Bolivia: kies voor een goed avontuur

Bolivia

Vele reizigers hebben de grootste verwachtingen van Peru en Brazilië als ze door Zuid-Amerika reizen, maar zijn meestal juist het enthousiast over Bolivia. Het diverse, spectaculaire, zelfs bijna ontoegankelijke land is ongerept gebleven. Hier is het continent het meest authentiek gebleven. In elk geval is dit een microkosmos: besneeuwde Andestoppen, een dampende Amazone, surrealistische meren, zoutvlakten, koloniale schatten en resten van oude beschavingen. Het droge seizoen is de comfortabelste tijd om te reizen. In oktober, het einde van de de droogte, zijn alle wegen moddervrij. De hemel is blauw, de temperaturen aangenaam en het hoogseizoen voorbij.
Mijn tip: reis voor minstens drie weken naar dit land en combineer alle hoogtepunten (Le Paz, het Titicacameer, Tiwanaku, Sucre, Potosi’s zilvermijn, Salar) van dit land.

Meer lezen over reisbestemmingen

Staat een tripje naar één van deze bestemmingen op jouw bucketlist? Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter