3 x budget reisbestemmingen in september

Ben jij volop reisplannen aan het maken voor 2019, maar je hebt slechts een klein budget om te spenderen aan je reishonger? Ik heb de ideale oplossing voor je! Ik stelde een 12-delige reeks samen van reisbestemmingen die aangepast zijn aan jouw klein budget. Benieuwd waar je in september op reis kan gaan met een…

08/03/2019

Ben jij volop reisplannen aan het maken voor 2019, maar je hebt slechts een klein budget om te spenderen aan je reishonger? Ik heb de ideale oplossing voor je! Ik stelde een 12-delige reeks samen van reisbestemmingen die aangepast zijn aan jouw klein budget. Benieuwd waar je in september op reis kan gaan met een klein budget?
Let’s go!

Explore …


1 ♥  Noord-Cyprus: Zon, zee, schildpadden en tijdreizen 

Kyrenia @ Noord-Cyprus

Als je een bezoek brengt aan de noordelijke helft van Cyprus, lijkt het wel of je terug reist naar de jaren 70. De noordelijke helft is minder ontwikkeld, maar daarom juist weldadig. Hier vind je nog ongerepte stranden, vooral langs het wilde schiereiland Karpaz, waar je meer ezels en schildpadden ziet dan mensen. Schildpadden bezoeken Noord-Cyprus regelmatig. September is een ideale periode voor een bezoek te brengen aan Noord-Cyprus: het is veel rustiger, het is nog heerlijk warm en het water is ook nog lekker warm.
Mijn tip: boek een begeleide ecobewuste avondwandeling vanuit de basis op Alagadi Beach.

2 ♥   Noord-Kenia: Spot zeldzame dieren en minder drukke reservaten 

Safari @ Kenia

Ten noorden van Mt Kenya liggen het Laikipia Plateau en het Samburu National Reserve. Hoogstwaarschijnlijk heb je hier nog niet van gehoord? Mooi wat net daarom is dit deel van Kenia zo mooi. Dit gebied is met kopjes en door acacia’s begroeide heuvels zo prachtig. Waar in de Masai Mara in het hoogseizoen elke leeuw door tien minibusjes is omringd, ben je in de reservaten van Noord-Kenia waarschijnlijk alleen met de dieren. Vooral in september, na het hoogseizoen wanneer safarigangers naar Kenia gaan om de Grote Trek te zien. In september dalen de prijzen wat natuurlijk altijd goed is voor je portemonnee.
Mijn tip: de meeste reservaten heffen entree, informeer bij het boeken of dit bij de overnachtingsprijs is inbegrepen.

3 ♥  VS – Arizon & Utah: Duik, raft of wandel door de mooiste canyons

Grand Canyon

Een bezoek aan de Grand Canyon is al overweldigend: de lengte (446 km), de breedte (29 km), de diepte (1,6 km). Wanneer je in september gaat zijn de gezinnen verdwenen en de temperaturen geschikter voor een wandeling langs de rand of door de kloof. Het is ook de perfecte tijd om op de Colorado te raften, na 15 september zijn de gemotoriseerde vaarduigen niet meer toegelaten, wat een vele fijnere sfeer geeft. Ook de andere grote rocksterren van Noord-Arizona en Zuid-Utah (Bryce Canyon, Zion, Canyonslands National Park & Monument Valley), zijn veel rustiger.
Mijn tip: Boek een rondreis en combineer Las Vegas, Los Angeles & San Francisco met alle prachtige Nationale parken.
Mijn tip: boek je rondreis op maat via Connections.

Op zoek naar leuke hotelletjes. Via Trivago vind je de beste deals!

Meer lezen over reisbestemmingen

Staat een tripje naar één van deze bestemmingen op jouw bucketlist? Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter