Het wereldwonder van Mexico: Chichén Itzá

Ga je op vakantie naar Mexico dan mag een bezoek aan Chichén Itzá echt niet ontbreken tijdens jouw reis.  Het is namelijk één van de zeven nieuwe wereldwonderen en na mijn bezoek kan ik zeer goed begrijpen waarom. Chichén Itzá heeft een enorme indruk op mij nagelaten. Benieuwd waarom? Wat is er te zien in…

14/01/2018

Ga je op vakantie naar Mexico dan mag een bezoek aan Chichén Itzá echt niet ontbreken tijdens jouw reis.  Het is namelijk één van de zeven nieuwe wereldwonderen en na mijn bezoek kan ik zeer goed begrijpen waarom.
Chichén Itzá heeft een enorme indruk op mij nagelaten.
Benieuwd waarom?

Wat is er te zien in Chichén Itzá?
De bekendste bezienswaardigheid in Chichén Itzá is de piramide van Kukulcán, of ook wel El Castillo genomen.  De piramide is ook gebouwd als tempel voor de god Kukulcán.  Wist je trouwens dat de tempel 365 treden heeft? Wat symbool staat voor het aantal dagen in een jaar.
Het meest bijzondere aan de tempel is het bijzondere verschijnsel op de dag waarop de lente en herfst beginnen.  Door de stand van de zon vallen de schaduwen op deze twee dagen op zo’n manier langs de trappen dat de trappen op kruipende slangen lijken.
Als je rondom het gebouw wandelt, kan je goed zien in welke staat de piramide gevonden is maar in de 20e eeuw is een groot deel van de piramide gerestaureerd.
Het onderzoek naar de piramide blijft wel duren en ze vinden altijd meer en meer informatie over de piramide, zo werd nog niet zo lang geleden ontdekt dat de piramide bovenop een cenote gebouwd is.
Het domien van Chichén Itzá is echt wel indrukwekkend en bestaat uit veel meer dan enkel de piramide.  Ik kan je  aanbevelen om een gids te huren, die vertelt je graag alles over het domein.

Openingstijden?
Chichén Itzá is elke dag geopend van 8u tot 16.30u.  Probeer zo vroeg mogelijk te gaan, zo ben je voor de tourbussen die aankomen.  Anderzijds kan het op de middag echt wel heel warm worden want er is bijna nergens schaduw op het domein.  Een andere mogelijkheid is om het domein zo laat mogelijk te bezoeken, dan is het ook niet meer zo warm en zijn de meeste tourbussen al weer vertrokken.
Tip: probeer het weekend te vermijden en zeker op zondag want dan kunnen alle Mexicanen gratis naar binnen.

Inkom?
De totale inkomprijs bedraag 273 pesos p/p voor buitenlanders (prijs in December 2017).
Huur zeker een gids.  Je kan deze gewoon huren bij de ingang van het complex nadat je je een entreekaartje hebt gekocht.  Een Engelse gids kost ongeveer een 900 pesos.  Dan krijg je wel een rondleiding van 2 uur en krijg je alle nodige uitleg over de geschiedenis van Chichén Itzá en de Maya’s.

Wat kan je rondom Chichén Itzá doen?
Als je hier dan toch bent, breng dan zeker een bezoekje aan een cenote in de buurt.  Een cenote is een ondergrondse grot met water, ze hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de watervoorziening van de maya’s maar anderzijds ook voor het maken van offers.  Op ongeveer een 10 minuten rijden kan je een bezoek brengen aan de cenote Ik-Kil.
Het is één van de mooiste van Mexico en kan je amper voor 70 pesos bezoeken.  Het water is liefst 40 meter diep en de cenote heeft een diameter van 60 meter.
Tip: plan het na je bezoek aan Chichén Itzá en koel direct een beetje af.

Als je in Playa Del Carmen verblijft is de trip naar Chichén Itzá redelijk ver! Maar toch het is meer dan de moeite waard! Dit Wereldwonder moet je gewoon bezoeken als je in Mexico bent!

Hebben jullie Chichén Itzá al bezocht? En waren jullie ook zo onder de indruk?

Groetjes,

Debby

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

4 reacties

 1. Lotte, Levenmetlotte op 15 januari 2018 om 07:39

  Wat leuk! Daar ben ik ook geweest 🙂 Het is daar echt heel gaaf! Alleen jammer dat ze alles zo hebben opgegraven dat er geen schaduw meer is ? het was die dag zo ontzettend warm daarom!

 2. zogedigidaan op 18 januari 2018 om 13:12

  Nog nooit maar wie weet.

 3. Emmy op 19 januari 2018 om 13:50

  Dank je voor de tips. Ik ga het onthouden voor onze trip naar Mexico

 4. feliceveenman op 19 januari 2018 om 15:00

  nog nooit in Mexico geweest, maar kan me goed voorstellen dat deze pyramide grote indruk maakte. Dat had ik ook toen ik in Egypte was. Ik had het honderdduizend keer op plaatjes gezien, maar toen ik eronder stond ! WAUH

Laat een reactie achter