Tips voor de eerste keer New York – Deel 1: Waar overnachten in New York?

Waar overnachten in New York? Manhattan, origineel en betaalbaar logeren in Manhattan.

09/08/2019

New York is een gigantische stad en wil je alles uit je stedentrip halen, is het belangrijk om de eerste keer New York uit te stippelen. In tegenstelling tot mij want ik wist niet dat ik naar New York ging. Gelukkig was ik al jaren luidop aan het dromen van deze stad en had ik vele reisgidsen gelezen waardoor ik toch deels voorbereid was. Als je een trip plant naar NY, dien je toch bij verschillende zaken stil te staan. In welke wijk wil je slapen? Welke bezienswaardigheden wil je zeker doen? En hoe houd ik mijn budget in de gaten? Ik geef je in mijn blogpost een handig overzicht van alle tips voor de eerste keer New York! Ik zorg ervoor dat je alles uit je citytrip haalt in de stad ‘that never sleeps’! Maar laat ons bij het begin starten: Waar overnachten?

Deel 1: Waar overnachten in New York?

In welke wijk overnachten in New York?

New York is opgesplitst in 5 stadsdelen: Manhattan, Brooklyn, Queens, The Bronx en Staten Island.

En vervolgens zijn deze stadsdelen nog eens onderverdeeld in verschillende wijken. Manhattan is het meest gekende stadsdeel en bestaat uit wel 17 wijken. Alle wijken in New York kan ik aanraden, maar als je voor de eerste keer naar New York reist, verblijf je best in Manhattan. Reserveer tijdig de buurt is zeer populair en dus ook jammer genoeg prijzig.

Betaalbaar en origineel logeren in Manhattan

Yotel is een betaalbaar hotel dat luxe, service en comfort biedt voor een zacht prijsje. Het is een nieuw hotel met vele nieuwe elektronische snufjes. Zo kan je automatisch in- en uitchecken wat natuurlijk handig is. De kamers zijn weliswaar niet groot, maar zijn op een hele slimme manier ingericht.

Ze doen er alles aan om overnachten in New York zo goedkoop mogelijk te maken. Zo vind je geen minibar op de kamer of kan je ook geen beroep doen op roomservice. Toch slaagt het hotel er in om niet in te boeten op kwaliteit en service. Op elke verdieping vind je namelijk een gezellige keuken met gratis warme dranken, gezuiverd water en ijsblokjes. Er zijn ook verschillende bars in het hotel waarvan het hotelterras ook nog eens de grootste is van New York. Ook aan de sportievelingen is gedacht. Je kan gebruik maken van een kleine fitnessruimte met de nodige apparatuur.

Maar de allergrootste troef van het hotel is natuurlijk zijn ligging. Yotel is gelegen in hartje New York op 5 minuten lopen van Times Square.

Het hotel is ook prima te bereiken met het openbaar vervoer: er zijn tal van metro’s die hier in de buurt stoppen.

Als je op zoek gaat naar een leuk hotel met een goede ligging, goede prijs/kwaliteit kan ik je Yotel aanbevelen! Zeker als je net als mij centraal wil liggen en zoveel mogelijk van deze bruisende stad wil opsnuiven.

Heb jij nog aanbevelingen voor hotels in New York? Laat het mij weten en ik deel je tips op mijn Facebook pagina!

Groetjes,

Debby

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Geef een reactie