3 x budget reisbestemmingen in februari

Ben jij volop reisplannen aan het maken voor 2019, maar je hebt slechts een klein budget om te spenderen aan je reishonger? Ik heb de ideale oplossing voor je! Ik stelde een 12-delige reeks samen van reisbestemmingen die aangepast zijn aan jouw klein budget. Benieuwd waar je in febuari op reis kan gaan met een…

18/01/2019

Ben jij volop reisplannen aan het maken voor 2019, maar je hebt slechts een klein budget om te spenderen aan je reishonger? Ik heb de ideale oplossing voor je! Ik stelde een 12-delige reeks samen van reisbestemmingen die aangepast zijn aan jouw klein budget. Benieuwd waar je in febuari op reis kan gaan met een klein budget?
Let’s go!

Explore …

Zuidwest-Portugal

1  ♥  Zuid-Portugal: bloesems en mooi weer 

De winter is zelden streng in Zuidwest-Europa dus waarom ga je niet in februari naar het zuiden van Portugal. De temperatuur is mild (+/- 16°). Het is misschien nog niet warm genoeg om van het strandleven te genieten, toch zijn er tal van activiteiten mogelijk. Het is de ideale periode om een prachtige wandeling of mountainbiketocht te maken in de Algarve of westelijke Alentjokust. Je krijgt een instant lentegevoel door de amandelbloesems die in deze periode al beginnen te groeien. Breng een bezoek aan het prachtige heuveldorp Monsaraz.
Mijn tip: boek een vlucht via Lissabon of Faro en vergeet zeker geen huurwagen te boeken om deze prachtige regio te ontdekken.

Cannes in de winter

2  ♥  Frankrijk – Côte d’Azur: geniet van de rust aan de Franse baaien

In de zomer (juli-augustus) is het letterlijk over de koppen lopen aan de Côte d’Azur. Februari is thans ook een hele fijne periode om een bezoekje te brengen aan Zuid-Frankrijk. De temperaturen zijn natuurlijk niet hoog genoeg om in bikini op strand te liggen. Je kan er wel genieten van een micro-klimaat (+/- 12°) wat zeker aangenaam aanvoelt als het in België aan het vriezen kan zijn. De ideale temperaturen om een bezoek te brengen aan de vele baaien (dan lekker rustig) of op verkenning te gaan in de oude stad van Nice of Cannes.
Mijn tip: heb je toch nood aan wat drukte? De stad Menton organiseert een tweeweekse Citroenfestival in Februari (check de data).

Venetië

3  ♥  Italië – Venetië: kies voor rust of Carnaval 

In februari heeft de stad Venetië twee gezichten. Of je kiest voor de rust. Of je kiest voor Carnaval waarbij het zeer druk in de stad kan zijn. Het weer zal in deze periode eerder saai zijn, toch zijn er vele voordelen om in februari naar Venetië te reizen. De stad is vrij van cruiseschepen. Er zijn amper toeristen terug te vinden in de musea en kerken. En toch zijn de kanalen sfeervol en heb je genoeg barretjes waar je gedurende de dag kan opwarmen.
In de periode van 23 februari tem 5 maart 2019 is het Carnaval en dan is het natuurlijk een stuk drukker in de stad. Er vinden gemaskerde bals en parades plaats en er trekken ook gemaskerde figuren door de straten. In deze periode zijn de prijzen van de hotels natuurlijk een stuk hoger en zal je merken dat het even druk is dan tijdens de zomer.
Mijn tip: wil je langer dan een weekendje op vakantie? Neem dan de hogesnelheidstrein naar Rome (slechts 3 uur) en verleng je vakantie in de hoofdstad van Italië.

Op zoek naar leuke hotelletjes. Via Trivago vind je de beste deals!

Meer lezen over reisbestemmingen
Meer lezen over budget reisbestemmingen in januari?

Staat een tripje naar één van deze bestemmingen op jouw bucketlist? 


Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

3 reacties

  1. Zo simpel is dan geluk op 19 januari 2019 om 18:18

    Venetië lijkt me wel heel erg gaaf om eens heen te gaan en ook Portugal spreekt mij zeker aan.

Laat een reactie achter