De 6 mooiste stranden van Ibiza

In Juni mocht ik opnieuw naar dit geweldige eiland afreizen.  Een weekje genieten van de Ibiza-vibe en de heerlijke sfeer op de vele stranden! Ibiza heeft zoveel geweldige stranden dat het moeilijk is om mijn favorieten er uit te halen, maar toch heb ik een top 6! Mijn top 6 van stranden die je moet…

09/08/2018

14045797_10208937407964903_5365403453209919861_n - CopyIn Juni mocht ik opnieuw naar dit geweldige eiland afreizen.  Een weekje genieten van de Ibiza-vibe en de heerlijke sfeer op de vele stranden!

Ibiza heeft zoveel geweldige stranden dat het moeilijk is om mijn favorieten er uit te halen, maar toch heb ik een top 6!

Mijn top 6 van stranden die je moet bezoeken op Ibiza!

Cala Xarraca ♥

Cala Xarraca heeft een klein strandje maar ligt wel in een prachtige baai met helderblauw water en omgeven met rotsen! Vergeet zeker je snorkelgerief niet mee te nemen, want het water is helder blauw & uitermate geschikt voor leuke foto’s.
Je vindt hier geen hippe beachbar, maar een lekker restaurant met een lekkere eenvoudig spaanse keuken.
Tip: volg de borden naar Portinatx en houd er rekening mee dat je in het hoogseizoen best vroeg naar het strand komt want er is zeer weinig parking en de toegangsweg is ook nog eens heel steil.

Cala d’Hort ♥

Cala d’Hort bezoek je omdat je hier het mooiste uitzicht hebt van het eiland.  Dit strand kijkt namelijk uit op Es Vedra, de mystieke rots die voor de kust van Ibiza ligt.
Het is eerder een klein strandje met de mogelijkheid om strandbedjes te huren.  Op tijd naar het strand komen in het hoogseizoen is wel aan te raden door de populariteit.
Mijn tip: blijf de hele dag op dit schitterende strand en eindig je avond in het restaurant Es Carmen.

Cala Bassa

Cala Bassa is één van de meest populaire baaien omdat het voor iedereen toegankelijk is (gezinnen, groepen vrienden, stellen).  Het is één van mijn favoriete stranden omdat het een prachtig wit breed zandstrand is met super helder water.  De zee loopt geleidelijker dieper en door de heldere kleuren zou je denken dat je in een zwembad vertoeft.  Er is een ruime parking aan het strand voorzien waar je wel 5 EUR/dag moet betalen. Het liefst vertoef ik hier wel in het laagseizoen, want in het hoogseizoen lig je ondanks dat het strand 250 meter lang is bijna tegen je buur aan.
Tip: is je budget niet al te groot, neem dan een  picknick en drank mee.  Op het strand ligt wel de befaamde Cala Bassa Beach Club maar de prijzen liggen hier wel redelijk hoog.

Cala Salada

Cala Salada is een fijn strand omdat het volledig omgeven is met een bos vol pijnbomen, perfect dus voor het ultieme fotokiekje te nemen. Het is een strandje dat voornamelijk gekend is onder de locals omdat er aan dit strand geen toeristenbootjes langskomen.  Ook hier is het water kristaldhelder.  Aan het strand zijn er verschillende rotsen, de locals maken er een sport van om van de rotsen in het water te springen (plezier verzekerd).
Tip: kom vooral tijdens de week naar dit strand, in het weekend kan het wel eens druk worden omdat er dan vele locals naar dit strand afzakken.
Het restaurant Cala Salada is ook perfect voor een lunch of diner!
Je wagen parkeer je op de kleine parking tussen de pijnbomen.

Cala d’en Serra

Eerlijk? Dit is ronduit mijn favoriet strandje! Lekker pittoresk & afgelegen.  Het is betoverend mooi en zeer lastig om het te bereiken wat het dus nog unieker maakt.
Tip: Heb je geen 4×4 aandrijving, rijd dan niet naar de baai! Parkeer je boven op de helling en wandel 15 minuten naar beneden.  Laat het ons zo zeggen, wij hebben al verschillende taferelen gezien met wagens die het niet halen bij de afdaling en de vele putten in de niet aangelegde weg :-).
Het is een sprookjesachtige baai waar meestal alleen locals zitten, hier is heerlijk vertoeven in het zonnetje (vergeet je waterschoentjes wel niet).

Punta Galera

Punta Galera is niet echt een strand & ook geen baai, maar toch is het één van de lievelingsplekken van de locals & ook ik breng hier graag wat tijd door.
Tip: dit is niet geschikt als je slecht te been bent of als je kleine kindjes bij hebt, je moet namelijk wel wat klimmen om een plekje te vinden.
Punta Galera is een oude kustgroeve waarvan de natuurlijke terrassen vandaag zwemmers (en ook nudisten) aantrekken die vooral op zoek zijn naar rust.
Tip: kom hier in de late namiddag, breng je pick-nick mee en vertoef er tot de zon ondergaat, hier kan je genieten van een PRACHTIGE zonsondergang in een RUSTIGE omgeving

Nog leuke stranden om te bezoeken

♦ Cala Comte ♦
♦ Cala Vadella ♦
♦ Cala des Moltons ♦
♦ Playa Benirras ♦
♦ Cala Jondal ♦
♦ Cala Mastella ♦
♦ S’estanyol ♦
♦ Cala de S’Aigua Blanca ♦

Welke stranden vinden jullie nog de moeite waar in Ibiza?
Let me know! Volgend jaar staat er zeker en vast weer een reisje gepland!

Groetjes,

Debby

Healthy & Travel T(r)ips

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter