Vakantie aan het Gardameer: Waarom?

Vakantie Gardameer: Waarom? Waarom is het Gardameer een ideale reisbestemming voor iedereen?

16/09/2020

Gardameer vakantie

Regelmatig krijg ik de vraag waarom je naar het Gardameer in Italië zou gaan? Wat maakt het Gardameer een ideale reisbestemming? Ik ben alvast ‘verliefd’ op het mooiste meer van Italië? Maar waarom eigenlijk?

Vakantie Gardameer: Waarom?

Er zijn ontzettend veel redenen waarom een vakantie aan het Gardameer een goed idee is! Hierbij een overzichtje waarom jij voor de eerste keer naar het Gardameer moet.

1. De natuur

Het Gardameer heeft een prachtige natuur. Je hebt hier niet alleen het meer, maar ook bergmassieven, grotten, watervallen en de vele andere meren rondom het Gardameer. De landschappen zijn zeer verschillend op een relatief kleine afstand.

Welke regio kies je het best aan het Gardameer? Aan de zuidkant van het Gardameer geniet je van heuvelachtige landschappen. Aan de noordkant van het Gardameer zit je tussen de bergen. Afhankelijk van je activiteiten die je wil doen, kies je voor de zuid- of noordkant van het Gardameer.

2. Er is voor ieders wat wils

Echt iedereen kan naar het Gardameer op vakantie gaan! Er is voor ieders wat wils aan het grootste meer in Lombardije.

Bergen
Water
Actieve vakantie – wandelen/ fietsen/ klimmen/ suppen/ hiken/ canyoning …
Relax vakantie
Natuur
Cultuur
Voor ieders wat wils aan het Gardameer

Eender waar je op zoek naar bent tijdens je vakantie, je vindt het steeds aan het Gardameer. Cultuur, natuur, actie, relaxen, … alles is mogelijk! De mogelijkheden zijn zo verscheiden waardoor het heel interessant kan zijn voor een groep mensen met verschillende interesses. Voor ieders wat wils!

3. De Italiaanse keuken

Of ik fan ben van de Italiaanse keuken? Ooh ja! Jij niet? Geniet jij niet van echte verse pasta’s en pizza’s of van een overheerlijk ijsje? Ik dacht het wel :-). Rondom het Gardameer liggen er heel wat restaurants, die een bezoekje waard zijn. Mijn tip: in Italië mag je echt niet op dieet zijn, de mediterraanse keuken is te lekker om er niet van te genieten.

4. De mooiste Italiaanse dorpjes en stadjes

Langs de oevers van het Gardameer vind je heel wat pittoreske stadjes en dorpjes. Eén voor één zijn ze prachtig. Enkele plekjes die je zeker moet bezoeken:

  • Sirmione: zuidkant
  • Limone sul Garda: noordkant
  • Pescheira del Garda: zuidkant
  • Lazise: oostkant
  • Bardolino: oostkant

Tot slot, de Italiaanse uitdrukking

Il dolce far niente …

De uitdrukking symboliseert het leven van een Italiaan — het zoete/zalige niets doen! Aan het Gardameer geniet je des te meer van Il dolce far niente!

Wil je meer leuke tips voor jouw volgende vakantie ontvangen? Keer dan terug naar mijn DEBBY REIST- artikelen voor tips en inspiratie!

Blijf je graag op de hoogte van mijn nieuwe avonturen. Check dan zeker mijn instagram. Gebruik de #healthyandtraveltrips en tag mij in jouw verhaal!

Deel dit

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

1 reactie

  1. […] Vakantie aan het Gardameer: Waarom? […]

Geef een reactie