Vakantie Gardameer: alle tips op een rij

Vakantie Gardameer tips Ben jij benieuwd naar de leukste Gardameer tips voor jouw vakantie en kan je wel wat praktische tips gebruiken? Ik heb mijn beste tips in deze blog verzameld zodat jij voorbereid op vakantie naar het Gardameer kan.

26/09/2020

Gardameer praktische tips informatie voor je vakantie

Het Gardameer, deze zomer ging ik op reis naar het grooste meer van Italië. Een prachtig meer met diepblauw water, gelegen in de regio’s Lombardije, Trentino Zuid-Tirol en Veneto. Voor mij is het de ideale plek om een weekje (of iets langer) te ontspannen en te genieten van de Italiaanse sfeer en schoonheid.

Wat is er te doen aan het Gardameer?

Het Gardameer is voor iedereen aan te raden. Of je een avonturier bent, een actieveling, een levensgenieter, een rustzoeker, … . Er is voor ieders wat wils! Benieuwd waarom je zeker eens op vakantie moet naar het Gardameer. Ik schreef een uitgebreid blog! Je vindt hem hier.

Hoe bereik je het Gardameer?

Met de wagen: Hoe ver is het rijden naar het Gardameer?

De meest gestelde vraag op het internet is: ‘Reis je het best via Oostenrijk of Zwitserland naar het Gardameer?’ Jammer genoeg heb ik geen pasklaar antwoord hier op. Het hangt heel erg af van de periode dat je op reis gaat naar het Gardameer.

Wij verkiezen om via Zwitserland op reis te gaan. De meest snelle manier is via de Gotthardtunnel. Aangezien we reizen met de caravan vinden we dit de meest aangename weg om naar het Gardameer te gaan. Maar tijdens de zomer is dit niet altijd de beste optie. Op sommige momenten kan het extreem druk zijn en kunnen er wachttijden zijn van meer dan 2 uur. Reis jij dus buiten de twee drukke zomermaanden raad ik dus ten sterkste de Gotthardtunnel aan omdat het de meest snelle en korte route is. Van Brussel naar het Gardameer is het ongeveer 1100 km rijden.

Een ander optie is om naar het Gardameer te rijden via Oostenrijk. Deze route is wel 80 km langer, maar tijdens het weekend is het wel een stuk rustiger in vergelijking met de Gotthardtunnel. Tijdens de drukke zomermaanden, zou ik dus eerder opteren om via Oostenrijk te rijden.

Moet ik een autovignet kopen voor Zwitserland?

Als je via Zwitserland naar het Gardameer gaat, moet je verplicht een wegenvignet aankopen om gebruik te maken van de Nationale wegen (autosnelweg expreswegen). Belangrijk om te weten is dat als je met de caravan op reis gaat, je twee vignetten moet kopen. Eén voor de wagen en één voor de caravan. Ikzelf geef de voorkeur om deze op voorhand te kopen. Ik koop het wegenvignet voor Zwitserland bij Auto5. Voor Zwitserland bestaat er wel enkel een jaarvignet, deze kleef je gewoon aan de voorruit van jouw wagen en is 14 maand geldig. Met andere woorden het vignet is geldig vanaf 1 december voor het jaar van geldigheid tot en met 31 januari na het jaar van geldigheid.

Moet ik een autovignet kopen voor Oostenrijk?

In Oostenrijk moeten alle motorvoertuigen (tot 3500 kg) die gebruik willen maken van de Oostenrijkse snelwegen tol betalen. Deze tol betaal je door het vignet Oostenrijk aan te kopen voor 1 jaar, 2 maanden of 10 dagen).

Met het vliegtuig: via welke luchthaven?

Als je liever niet met de wagen op reis gaat dan kan je kiezen voor met vliegtuig naar het Gardameer te reizen. Vanuit Brussel-Zaventem en Charleroi kan je een vlucht nemen naar één van de luchthavens nabij het Gardameer.

Er zijn 4 luchthavens nabij het Gardameer. Verona is de meest dichtbij gelegen luchthaven. Vanuit Verona ben je ongeveer in 1 uur rijden aan de zuidkant van het Gardameer. Een vlucht boeken naar Bergamo is een ander optie en is onmiddellijk ook het goedkoopste alternatief want de low-cost vluchtmaatschappij Ryanair vliegt hier op. Van Bergamo naar de zuidkant van het Gardameer is ongeveer zo’n anderhalf uur rijden. Je kan er ook voor kiezen om te vliegen op Milaan. Hier kan je kiezen uit de luchthavens van Malpensa en Linate, op zo’n 2 uur rijden van het Gardameer.

Waar goedkoop parkeren bij Brussel-Zaventem en Charleroi?

Als ik met het vliegtuig op reis ga, maak ik altijd gebruik van de parkings van Quick Parking. Hier kan je goedkoop parkeren op nog geen 10 minuten van de luchthaven. Er is een gratis shuttle bus die je van de parking naar de luchthaven brengt en terug. Je kan deze parking hier boeken: Quick Parking Zaventem en Quick Parking Charleroi.

Met het vliegtuig: Welke vluchtmaatschappijen vliegen naar het Gardameer?

Vanuit België zijn er verschillende vliegmaatschappijen die vluchten aanbieden naar de verschillende luchthavens in de buurt van het Gardameer. Ryanair, Lufthansa, Alitalia en Brussels Airlines zijn één van de luchtvaartmaatschappijen. Ik vergelijk de prijzen en dergelijk altijd via Cheaptickets.

Een huurwagen huren

Als je er voor kiest om met het vliegtuig naar het Gardameer te reizen dan is het wel aangeraden om ter plekke een huurwagen te huren. Ik kies er altijd voor om op voorhand een huurwagen te boeken zodat ik zeker een goede prijs heb, maar ook om zeker te zijn dat er nog huurwagens beschikbaar zijn tijdens mijn reisperiode. Ik kiest altijd voor Sunny Cars.

Als reisadviseur kan ik echt aanbevelen om niet te besparen op de verzekeringen van je huurwagen. Ik kan heel wat slechte verhalen vertellen over het huren van een huurwagen. Om deze reden kies ik het liefst voor Sunny Cars. Bij Sunny Cars kan je eenvoudig vooraf online reserven. Maar wat ik heel belangrijk vind bij het huren van een huurwagen is dat de prijzen inclusief schadeverzekering, glas-banden-bodem-dakschadebedekking en diefstalverzekering is. Je kan ook gratis je reservatie wijzigen. Je kan hier je huurwagen reserveren.

Hoe verplaats je je aan het Gardameer zonder wagen of huurwagen

Ga je met het vliegtuig op reis en ben je niet van plan om een huurwagen te huren, zijn er ook wel enkele mogelijkheden om je met het openbaar vervoer te verplaatsen. Je moet er wel rekening mee houden dat niet iedere plek aan het Gardameer even goed te bereiken is met het openbaar vervoer. Je kan je ter plekke het beste verplaatsen met de trein en de bus. Trenor of Trenitalia zijn de plaatselijke treinmaatschappijen.

Weer Gardameer: wanneer is de beste reistijd?

Persoonlijk vind ik mei, juni en september de beste periode om op reis te gaan naar het Gardameer. Juli en augustus zijn ook goede maanden, maar het kan soms wel erg drukkend warm zijn.

Houd er wel rekening mee dat er aan het Gardameer wel verschillen zijn in het weerbeeld. Over het algemeen is de noordkant van het Gardameer koeler en minder zonnig dan de zuidkant omwille van de ligging tussen de bergen.

Wil je voorbereid op reis vertrekken? Check dan voor je vertrekt het weer. Ik gebruik het liefst volgende website. Hier kan je het weer aan het Gardameer bekijken voor de volgende 14 dagen.

Gardameer praktische tips informatie voor je vakantie

Heb je (praktische) vragen over jouw reis naar het Gardameer? Of heb jij nog tips die ik zeker moet opnemen in deze blog? Laat het me vooral weten een reactie hieronder. Ben je benieuwd naar de mooiste stranden aan het Gardameer? Neem dan een kijkje op mijn blog.

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter