Mooiste stranden aan het Gardameer + tips voor geheime plekjes

Het Gardameer is de ideale bestemming voor een ontspannen vakantie. Je bent bij het Gardameer nooit ver verwijderd van een strand. Benieuwd naar de leukste strandjes en plekjes aan het Gardameer? In dit artikel heb ik mijn beste tips voor het Gardameer in Italië opgeschreven.

26/09/2020

De mooiste stranden aan het Gardameer en vele tips voor het Gardameer

Het Gardameer is de ideale bestemming voor een ontspannen vakantie of een rondreis. Je bent bij het Gardameer nooit ver verwijderd van een strand, ingesloten in leuke baaitjes op plekjes dat jij ze niet verwacht. Maar aan het Gardameer vind je ook veel gezellige Italiaanse dorpjes en stadjes. Benieuwd naar de leukste strandjes en plekjes aan het Gardameer? In dit artikel heb ik mijn beste tips voor het Gardameer in Italië opgeschreven.

Omdat het Gardameer een meer is, vind je hier vooral kiezelstranden. Heb je waterschoentjes? Vergeet deze zeker niet mee te nemen (je voeten zullen je dankbaar zijn).

Mooiste standen aan het Gardameer

La Baia del Vento

La Baia del Vento, is één van mijn lievelingsplekjes aan het Gardameer. Het is een populair strand bij de lokale bevolking bij San Felice del Benaco. Het kiezelstrand ligt verscholen in een kleine baai en is vooral geliefd om zijn prachtig uitzicht. Je kijkt uit op het mooie eiland Isola del Garda.

Padenghe sul Garda – Lido Copelia

Padenghe sul Garda heeft verschillende hoofdstranden, maar zelf ben ik het meest fan van het strandgedeelte waar de beachbar Copelia gelegen is. Het strand is gratis en in laagseizoen mag je gratis gebruik maken van de ligbedden op het strand. Copelia is een trendy plek en enorm geliefd is bij de lokale bevolking om te aperitieven en te genieten van de muziek. Een leuke club waar je lekker kan eten en drinken. Wij kwamen hier toevallig terecht omdat we hier sup’s ging huren, maar bleven er tot ’s avonds hangen en de volgende dag opnieuw :-). Een ideaal plekje om te relaxen, lekker te eten en te genieten van de muziek.

Zandstranden ten zuiden van Lazise

Na ons bezoek aan de lokale markt in Lazise, gingen we op zoek naar een strand voor de nodige verfrissing want de temperaturen gingen vlot boven de 30°. Toevallig kwamen we terecht bij de camping La Quercia en ontdekte een prachtig breed zandstrand. Dichtbij de camping vind je een grote parkeerplaats en deze is gelegen aan het deel van het zandstrand die vrij toegankelijk is. Het zandstrand was drukker dan we gewend waren, maar is zeker een bezoekje waard omwille van zijn ligging.

Geheime plekjes aan het Gardameer

Isola del Garda

Dit piepklein eilandje ligt tussen Salo & San Felice del Benaco met het opvallende Villa Borghese Cavazza. Een prachtig privé landhuis dat in het bezit is van de familie Cavazza. Vanop het water heb je een prachtig uitzicht op dit landhuis, en tijdens de zomer ligt de baai vol met bootjes. Wil je het helemaal goed aanpakken? Huur op het strand Baia del Vento een subboard en sup het eiland rond, ondanks de dure bootjes die in de baai liggen zal jij diegene zijn waar er naar gekeken wordt. Suppen is trouwens één van de vele activiteiten die enorm fijn zijn aan het Gardameer.

Borghetto sul Mincio

Dit charmante dorpje niet ver van Pescheira del Garda gelegen, heeft echt mijn hart gestolen. Als je Pescheira del Garda bezoekt moet je zeker een bezoekje brengen aan Borghetto sul Mincio. De tijd lijkt hier lekker stil gestaan te hebben.

Brasa Schlucht

De Brasa kloof is één van de leukste routes om door te rijden. Volg de route vanaf het Gardameer naar Trémosine en je komt vanzelf in de kloof. De weg is spectaculair, elke bocht heeft een nieuwe verassing en een prachtig uitzicht op het Gardameer. Aan het einde van de kloof staat er een Mariabeeld waar ook wij even halt hielden om vervolgens te lunchen bij één van de restaurants.
Ter hoogt van Tignale heb je een prachtig uitzicht over het Gardameer en op de Monte Baldo aan de overkant het meer.

Gardameer Kaart

Heb jij nog vragen over al deze mooie plekken en stranden aan het Gardameer? Of heb jij ook goede tips voor geheime plekjes aan het Gardameer? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder! Wil je op nog meer tips voor een vakantie aan het Gardameer? Neem dan zeker een kijkje op mijn blog!

Wat zijn volgens jou de mooiste stranden en geheime plekjes aan het Gardameer?


Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Geef een reactie