Safari: Waarom jij op safari moet in Kenia!

Een bestemming waar ik mijn hart aan verloren heb is Kenia. Kenia heeft alles voor een ongelofelijke vakantie! The Big Five spotten in een van Nationale Parken, Couleur Locale en als je wil uitrusten op één van hun poederwitte stranden kan dat! Kenia – Liefde op het eerste gezicht Kenia is voor mij zo een…

31/08/2019

Een bestemming waar ik mijn hart aan verloren heb is Kenia. Kenia heeft alles voor een ongelofelijke vakantie!
The Big Five spotten in een van Nationale Parken, Couleur Locale en als je wil uitrusten op één van hun poederwitte stranden kan dat!

Kenia – Liefde op het eerste gezicht

Kenia is voor mij zo een bestemming die ik tot in mijn tenen voel en dat komt vooral door de prachtige safari’s die ik in dit land al heb mogen meemaken.

Waarom jij ook gek zal zijn op Kenia!

Amboseli National Park

Amboseli NP is meer dan een bezoek waard. Het park is ondertussen vrij toeristisch geworden, ik kan toeristen geen ongelijk geven want het is een prachtig park. Er zijn massaal veel olifanten te spotten en de ligging van het park is ook fenomenaal namelijk aan de voet van de Kilimanjaro.

  • Logeer tip: Sentrim Amboseli Lodge: Je verblijft in een tentenkamp met alle nodige luxe, middenin het nationaal park. Je hoeft dus gewoon in de jeep te springen om op safari te vertrekken. Verblijf hier minstens 1 nachtje!

Tsavo National Park

Tsavo National Park heeft een oppervlakte van ruim 21.000 vierkante kilometer. Het bestaat uit twee delen namelijk East & West. Hier geniet je van ongerepte natuur en wildlife.

Tsavo West National Park heeft een afwisselend landschap. Het is bergachtig en groen. Je vindt hier meertjes, moerassen en waterbronnen maar ook grote open vlaktes, steile bergen en vulkanische gesteente. Hier kom je veel wildlife en vogels tegen.

In Tsavo West ben ik ook verliefd geworden op een hotel, niet omdat het luxueus is maar omdat het domein en architectuur gewoonweg prachtig is. Sarova Saltlick Game Lodge, het hotel waar ik onmiddellijk verliefd op werd en waar ik moeilijk afscheid van kon nemen. Beeld je in: een hotel op steigers gebouwd en onder/langs lopen olifanten. Tijdens het avondeten passeren olifanten en giraffen, ….
Het hotel is voor mij zo fantastisch dat ik het niet kan geloven dat ik er heb gelogeerd.

Het gevoel van verbonden te zijn met de natuur

Op safari ben je verbonden met de natuur en kom je tot inzicht hoe mooi de natuur is. Voor de zon opkomt vertrek je met de jeep op safari. Je kijkt toe hoe de natuur en dieren ontwaken … . Je kan niet meer verbonden zijn met de natuur dan op safari. Je maakt deel uit van het moment dat alle dieren ontwaken en tot leven komen! Het zal je zo raken, het zal je zo verwonderen dat je over blijft dromen!

Wil jij op safari gaan? Wil je nog meer inspiratie op doen?

Volg op Instagram @debbyreist

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Geef een reactie