Wat te doen in Zierikzee? Tips voor een dagje of weekendje

Staat een dagje of weekendje Zierikzee op de planning en ben je op zoek naar leuke dingen om te doen? Daar help ik je mee! Dit zijn mijn beste tips voor wat te doen in Zierikzee!

18/08/2020

Staat een dagje of weekendje Zierikzee op de planning en ben je op zoek naar leuke dingen om te doen? Daar help ik je mee!

Dit zijn mijn beste tips voor wat te doen in Zierikzee!

Zierikzee is een prachtig havenstadje aan de Oosterschelde. Een klein stadje dat zo gezellig is dat je er niet meer weg wil. Ideaal voor een citybreak!

1. Wat te doen in Zierikzee? Loop langs de haven

Loop langs het water met de grote vissersboten langs de kant tot aan de Oude haven. Kruis de ophaalbrug naar de Nieuwe Haven met haar authentieke stadspoorten en neem even de tijd om de prachtige panden die de havenstad rijk is te bekijken. Wandel vervolgens naar het drukke havenplein en drink een koffietje bij Café Marktzicht, de perfecte locatie om alles rondom jouw in de gaten te houden.

2. Bekijk alle prachtige gebouwen

In en rondom het stadshart staan maar liefst vijfhonderd monumenten. Zierikzee wordt dus niet voor niets monumentenstad genoemd. Door de gezellige pleinen, steegjes, oude stadshavens en imposante gevels kan je hier makkelijk een paar uur rondstruinen. Vergeet dus niet af en toe omhoog te kijken naar de karakteristieke gevels.

3. Ga lunchen bij de Zeeuwse Hemel

De Zeeuwse Hemel is niet alleen een geweldig restaurant, maar ook nog eens een café, een winkel en een schattige bakkerij. Hier kan en mag je niet voorbijlopen als je de Melkmarkt passeert. Neem plaats in de gezellige stadstuin en bestel een overheerlijke homemade ice tea en een lekkere salade. Ik ging langs voor de lunch en bleef er heel de namiddag genieten (je bent gewaarschuwd).

3. Overnacht bij hotel Mondragon

Mondragon is een begrip in Zierikzee en heeft een prachtige ligging aan de Oude haven. Mondragon verwijst naar Cristobal de Mondragon. Hij belegerde de stad tijdens de Tachtigjarige Oorlog, het lukte hem na 9 maanden om de stad te veroveren. Het hotel straalt rust, kwaliteit en romantiek uit.

4. Ga op zoek naar zeehonden

Maak een vaartocht over de Oosterschelde en ga op zoek naar de zeehonden. In de zomermaanden is het wel aangeraden om op voorhand te reserveren. De boot vertrekt aan het Luitje (tegenover de VVV).

5. Koop het lekkerste brood bij De Man die Bakt in Zierikzee

Vele restaurants en hotels werken samen met ‘De Man die Bakt’ in Zierikzee. Eric bakt overheerlijke traditionele broden zoals stokbroden, desembrood, vloerkaddetten, krentenbollen, havermoutkoeken, kaascroissants, .. noem maar op. De geur komt je al tegemoet van zodra je richting de winkel wandelt. De winkel is ook onmiddellijk de bakkerij, je hoeft dus niet in het geniep naar binnen de turen. Je krijgt direct een kijkje in de keuken. Het desembrood is mijn topfavoriet.

Meer tips voor wat te doen in Zierikzee?

Zoek je nog meer tips voor een weekendje of dagje Zierikzee? Laat het me weten in een reactie hieronder en ik help je graag verder! Of keer terug naar mijn Nederland reistips voor meer inspiratie in Nederland. Vergeet ook zeker niet mijn tips voor een dagje Rotterdam te bekijken.

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

4 reacties

  1. shivatje op 18 augustus 2020 om 13:09

    Een uurtje rijden en ik ben er. Misschien om een daguitstap van te maken.
    Bedankt voor deze info.

    Aum Shanthi

  2. Zo simpel is dan geluk op 27 september 2020 om 16:19

    Toevallig ben ik laatst in Zierikzee geweest. Echt een leuke en mooie stad!

Geef een reactie