FOOD TALK

5 redenen waarom je vaker asperges moet eten

Het is weer de tijd van de asperges en ze liggen weer volop in de winkel! Ik moet eerlijk bekennen dat ikzelf een grote liefhebber ben en van mij mogen er meermaals per week asperges op het menu staan dit geldt zowel voor de groene als witte asperges.Asperges hebben een hele goede invloed op onze gezondheid! Benieuwd?
Lees meer.

DE 5 BESTE EIWITRIJKE SNACKS OM MEE TE NEMEN

Een knorrende maag? Honger? Hmm, die koekjes in de kast zijn zo eenvoudig om te nemen …
Maar ze bevatten veel te veel suikers waardoor ze niet het ideale tussendoortje zijn.
Eiwitrijke snacks zijn de beste oplossing, zij zorgen dat je voor een langere tijd een energieboost krijgt maar ook langer een verzadigd gevoel.
Lees meer. 

Koolhydraten? Helden of boosdoeners

De afgelopen jaren hebben koolhydraten flink onder vuur gelegen.  Ineens werden koolhydraten de grond in getrapt en kon je ze maar beter van je menu schrappen.  Brood maakte je ineens dik en ik wist niet meer wat ik moest geloven.  Koolhydraten werden plots zeer complex en alle meningen waren anders.  Maar wist je dat er inderdaad complexe koolhydraten zijn, maar ook simpele? Na het lezen van dit artikel kom je er alles over te weten en vooral dat complexe koolhydraten ineens eenvoudig zullen zijn maar vooral dat simpele nog minder complex zijn. Ben je nog mee?
Lees meer.

het belang van eiwitten

Als je aan het sporten bent, heb je zeker en vast al gehoord dat eiwitten belangrijk zijn voor je lichaam.  En ja hoor, het klopt! Eiwitten zijn belangrijk voor je lichaam of je nu veel sport, weinig sport of misschien niet sport.  Benieuwd waarom?
Lees meer. 

5 ideale tussendoortjes als je vet wilt verbranden

Als je gewicht wilt verliezen, is het belangrijk om  voeding te eten die je langer een verzadigd gevoel geeft.  Eigenlijk moet je kiezen voor voeding die je metabolisme stimuleert en helpt om beter calorieën te verbranden.
De beste tussendoortjes om vet te verbranden zijn volgende.
Lees meer.

Topnoten & topzaden

Natuurlijk weet je dit al! Natuurlijk weet je dat in noten en zaden veel vitaminen en mineralen zitten.  Maar gebruik jij ze ook al in jouw eten? Ze geven je eten net dat beetje extra pit!  Welke noten en zaden kan je nu best gebruiken om jouw maaltijden wat meer pit te geven?
Lees meer.

De nieuwe voedingsdriehoek

Goed nieuws! De nieuwe voedingsdriehoek is een feit! De driehoek houdt niet alleen rekening met wat gezond is, maar ook met de impact van ons voedingspatroon op het milieu.
Wat is er nu veranderd?
Lees meer.

Groenten als wondermiddel voor je lijf

Iedereen weet dat groenten en kruiden goed voor de gezondheid zijn, maar er zijn heel wat groenten en kruiden die dat extra tikkeltje meer nog hebben.
Benieuwd welke groenten en kruiden jij binnenkort nog iets vaker op het menu gaat zetten?
Lees meer.

Een perfecte salade

Een salade als lunch is voor mij heel gewoon, maar jammer genoeg eet de over grote meerderheid in België als lunch nog steeds brood. Niet dat hier iets mis mee is, maar een beetje variatie in je eetgewoonten brengen is gewoon goed & zeker als er groenten mee gepaard gaan. Een salade hoeft alles behalve saai te zijn, je kan er namelijk iets ongelofelijks lekker van maken waardoor je jouw klassieke boterhammetjes snel de deur uit zal gooien.  Benieuwd hoe je een perfecte salade maakt?
Lees meer.

Vooral twintigers eten te weinig groenten

Vandaag las ik in een artikel dat de Vlaming gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen eet. VLAM (Het Vlaamse promotieagentschap voor lokale landbouwproducten) lanceert een ‘GROENTENCAMPAGNE‘ & die richt zich voornamelijk op twintigers want blijkbaar vertonen zij de sterkste onderconsumptie. Ik vind dit verbazingwekkend want ikzelf ben ook een twintiger & ik hecht hier erg veel belang aan. Vinden we dit dan niet allemaal belangrijk: Gezond door het leven gaan?
Lees meer.

Wat voor type snacker ben jij?

Voor dat je misschien ook wilt stoppen met snoepen of ongezonde tussendoortjes wilt mijden, is het misschien interessant om op voorhand te weten welke type snacker je bent. Op deze manier zal een leven naar minder tussendoortjes of misschien geen tussendoortjes (daar ben ik zelf nog niet 🙂 ) vergemakkelijkt worden. De volgende types zijn de meest gangbare in de praktijk:
Lees meer.

Afkicken van Frisdrank!

Iedereen weet dat frisdrank niet goed is, maar jammer genoeg zien vele het drankje net als een energiekick die ze nodig hebben om hun avondeten weg te werken, of door hun middagsleur heen te werken of een perfecte aanvulling bij de chips.
Het stoppen met het drinken van frisdrank kan je een enorm groot voordeel opleveren voor je gezondheid en je gewicht.
Lees meer.

WAAROM IS WATER ZO BELANGRIJK?

Iedereen weet het & toch zijn er vele mensen die niet dagelijks 2 liter drinken & toch heeft ons lichaam dit nodig voor een goed werkende stofwisseling want wisten jullie dat 60% van ons lichaam uit water bestaat?
Lees meer.

Gezonde levensstijl & restaurantbezoek

Iedereen gaat wel eens graag op restaurant. Ik vind het super leuk om met mijn partner eens op restaurant te gaan & samen quality time te hebben.
Als je op restaurant gaat, vind ik dat je de teugels al eens wat losser mag laten als je thuis al zo gezond mogelijk leeft.
Lees meer.

Vezels! We hebben ze nodig…

Vezels vormen een hele belangrijke rol in een gezonde levensstijl. Ze verminderen niet alleen je eetlust, maar ze bevorderen ook nog eens je spijsvertering & ze reinigen je darmen. Je hebt ongeveer een 30-40 g voedingsvezels nodig om gezond te te blijven, maar de gemiddelde Belg komt zelfs nog niet aan 20 g vezels per dag! Lees meer.
Lees meer

Gezond eten – Budgettips deel 4

Etiketten lezen is niet altijd zo duidelijk & blind afgaan op alle health claims en logo’s is niet altijd voldoende.  Met gezond verstaan kom je vaak al een heel eind maar soms is het lezen van het etiket de enige manier om zeker te zijn.
Lees meer.


Gezond eten – Budgettips deel 3

Een diepvriezer is handig in gebruik & daarom wil ik je graag toch nog wat tips geven omtrent het invriezen van producten.
Lees meer.


GEZOND ETEN – BUDGETTIPS DEEL 2

We weten allemaal dat we veel te veel eten weggooien & dat is voor heel veel verschillende redenen echt zonde! Het is daarom handig om te kunnen inschatten hoelang iets goed blijft en hoe je het best kunt bewaren: in je koelkast, in de voorraadkast of in de diepvriezer.  Hierbij een overzicht.
Lees meer.

GEZOND ETEN – BUDGETTIPS DEEL 1

Gezond eten dat is onbetaalbaar of toch gewoon duur! Ik heb dit al veel moeten horen & ok ik geef toe dat ik veel geld uitgeef aan eten.  Voor een verse, voedzame en complete maaltijd betaal je nu eenmaal meer dan voor een kant-en-klaar gerecht.  Daarnaast moet ik ook nog eens de tijd vinden om verse/gezonde producten te halen en maaltijden te plannen om te voorkomen dat ik de helft van weer kan weggooien.
Lees meer.

Food Swap

food-swap-1

Gezonder gaan eten, betekent vooral dat je nieuwe producten gaat ontdekken. Nieuwe producten leren kennen & vooral leren gebruiken is niet altijd eenvoudig & soms is er zo veel aanbod dat het moeilijk is om juiste keuzes te maken.
Een goede basis is heel belangrijk bij de keuze om gezonder te gaan leven. Ik help jullie graag om jullie oude vertrouwde producten te ruilen voor gezondere & slimmere alternatieven.
Lees meer.

Foodprep

Meal-preppen--1024x1024
:-)

Foordpreppen is echt heel eenvoudig uit te leggen, het betekent gewoon het voorbereiden van je maaltijden.
Ik doe dit al enkele maanden, gewoon omdat ik dan aan alle verleidingen kan weerstaan (niet altijd maar wel meestal ).  Je hebt mensen die een week vooruit preppen dat doe ik niet maar toch prep ik zelf ook wel wat.
Lees meer.

9 X HAPPY FOOD

Serotonine?  
Serotonine is een neurotransmitter. Een neurotransmitter is een stofje dat nodig is voor informatie-overdracht tussen zenuwcellen. Serotonine wordt ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd. Het zorgt ervoor dat je je prettig voelt.
Lees meer.

BRAIN FOOD 🙂

Ons brein is één van de meest belangrijke orgaan in ons lichaam. Onze hersenen zijn niet alleen ons regelcentrum maar het is ook de opslag van alle informatie die we dagelijks aangeboden krijgen.
Onze voeding heeft een ontzettend grote invloed op onze hersenen!
Maar wat eet je nu het best?
Lees meer.

Havermout! Just eat it

Als ‘Healthy foodlover’ kan ik alleen maar aanraden om havermout op het menu te zetten. 
Er zijn zo veel voordelen aan het eten van havermout dat je wel overtuigd moet geraken om het te eten.
Ik eet enkele malen per week havermout bij mijn ontbijt & ik ook nog regelmatig in tussendoortjes.
Lees meer.

WAAROM ZIJN TOMATEN ZO GEZOND?

Knowledge is knowing a tomato is a fruit. Wisdom is not putting it in a fruit salad. Good quote.

Ik geef toe ik eet bijna dagelijks tomaten & op verschillende manieren. Ik vind tomaten niet alleen overheerlijk, maar ze zijn ook nog eens super gezond. Maar waarom?
Lees meer.

KOFFIE: FEITEN & FABELS

111

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik een beetje verslaafd ben aan koffie maar dat ik het wel onder controle probeer te houden. Geen speciale koffietjes meer van bij Starbucks, maar vanaf nu gewoon zwarte koffie voor mij & af en toe en cappuccino of latte machiatto met gestoomd melk(moet nog altijd eens kunnen he).Mijn verslaving van een 6 à 7 kopjes per dag is al verminderd tot max 4 kopjes per dag & tijdens de week lukt mij zelf max 3 kopjes per dag- Fier op mezelf!
Lees meer.

Advertenties