3 x budget reisbestemmingen in januari

Ben jij volop reisplannen aan het maken voor 2019, maar je hebt slechts een klein budget om te spenderen aan je reishonger? Ik heb de ideale oplossing voor je! Ik stelde een 12-delige reeks samen van reisbestemmingen die aangepast zijn aan jouw klein budget. Benieuwd waar je in januari op reis kan gaan met een…

11/01/2019

Ben jij volop reisplannen aan het maken voor 2019, maar je hebt slechts een klein budget om te spenderen aan je reishonger? Ik heb de ideale oplossing voor je!
Ik stelde een 12-delige reeks samen van reisbestemmingen die aangepast zijn aan jouw klein budget. Benieuwd waar je in januari op reis kan gaan met een klein budget? Let’s go!

Explore …

1  ♥  Slovenië:  voordelig op wintersport

Goedkoop skiën in Slovenië

De meeste Belgen kiezen voor de vertrouwde ski bestemmingen zoals Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Op wintersport gaan, is echter een dure vakantie geworden & past daardoor niet altijd in het reisbudget. Maar heb je al eens aan Slovenië gedacht? Twee derde van het land wordt gedomineerd door een reeks imposante uitlopers ten oosten van de Julische Alpen. Het is niet voor niets dat skiën de internationale sport van Slovenië is.
Van december tot maart is er sneeuwzekerheid waarbij januari de ideale maand is om de drukte te vermijden (na de Kerstvakantie).
Mijn tip: Kransjka Gora aan de rand van de Juliaanse Alpen, biedt het grootste aanbod aan wintersport en accommodaties.

2   ♥ Thailand – Andaman kust: zonvakantie en zo veel meer

Healthy & Travel t(r)ips goes …

Januari is de ideale periode om naar de westkust van Thailand te reizen. Het droge seizoen zorgt voor tal van mogelijkheden aan activiteiten. Genieten van de prachtige stranden op de Phi Phi eilanden. Of heb je altijd al eens willen rotsklimmen? De fotogenieke karstrotsen rond Krabi zijn hier perfect voor.
Wil je echt low budget reizen? Kies dan voor de vele backpackershutjes op de vele eilanden. Of heb je toch wel wat nood aan wat luxe, maar liefst met een goede prijs/kwaliteitsverhouding? Neem dan zeker een kijkje op het accomodatie aanbod van Connections. Zij hebben een groot aanbod met een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding.
Mijn tip: boek een vlucht met Thai Airways en maak een tussenlanding in Bangkok. Verblijf eerst een paar daagjes in Bangkok en vlieg vervolgens verder naar Krabi of Phuket.

3  ♥  Japan – Honshu: culture bezienswaardigheden ontdekken

Uitzicht Tokyo

Japan bestaat uit bijna 7000 eilanden en kent vier grote eilanden. Honshu is het grootste eiland waar Tokyo, Kyoto, Osaka en Hiroshima op liggen.  In januari zijn de temperaturen te vergelijken met die van België, maar toch is het een fijne periode om bezoek aan Japan te brengen.  Het is er veel minder druk en de prijzen van de accomodaties liggen veel lager. In januari is de lucht ook veel helderder en maak je veel meer kans om vanuit Tokyo, de iconische Fuji te zien.  De dagen zijn korter, maar de verlichting van Tokio biedt hier een zekere compensatie aan.  Toch nood aan wat opwarming? Breng een bezoek aan de Japanse warmtebaden (onsen) of ga lekker Japanse fondue (nabe) eten.
Mijn tip:  boek een capsule hotel in Tokyo.

Meer lezen over reisbestemmingen

Staat een tripje naar één van deze bestemmingen op jouw bucketlist? 

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter