Een mama blog beginnen? Ja!

Met mijn mama blog geef ik eerlijke kijk op het (prille) moederschap en vele vragen en twijfels die er bij deze rol komen kijken! Benieuwd waarom ik vanaf nu ook zal bloggen over het mama zijn?

19/10/2021

Je leest het goed! Ik breid mijn blog Healthy & Travel T(r)ips uit met bloggen over het moederschap want op 14 september 2021 werd ik mama van LUA. Mijn blog is een verlengstuk van wie ik vandaag ben. En vanaf nu ben ik dus niet alleen bonusmama maar ook mama.

Mamablog: mama blogger
Mama zijn

En toen was ik zwanger!

Toen ik in januari 2021 te horen kreeg dat ik zwanger was, veranderde alles! Op dat moment had ik GEEN idee wat ik nodig had, laat staan wat ik kon verwachten tijdens de zwangerschap, bevalling en mijn kraamperiode.

Ik had een ellendige zwangerschap. Ik was bijna 9 maanden misselijk, had last van een hoge bloeddruk, sliep amper door pijn aan mijn bekken en voelde me zo ‘mislukt’ bij de opmerkingen ‘amaai, ga je een baby wel aankunnen’ omdat ik het tijdens mijn zwangerschap al zwaar had.

Wanneer je tijdens jouw zwangerschap last hebt van allerlei kwaaltjes, lijkt plots iedereen een mening te hebben. Ik kreeg regelmatig te horen dat ‘zwanger zijn geen ziekte is’. Alsof je er zelf voor kiest om je ellendig te voelen doorheen je zwangerschap?

De twijfels over mezelf en mijn eigen kunnen als toekomstige mama namen de overhand en ik voelde me op vele momenten erg slecht in mijn vel door o.a. kwetsende opmerkingen.

Mama blog

Mama blog beginnen

Mijn mama blog komt er niet alleen vanuit een frustratie, maar ook omdat ik de overgang naar het moederschap zo een geweldige ervaring vind.

Mijn doel is om gesprekken op gang te brengen over problemen, vragen, twijfels en worstelingen die zoveel mama’s tijdens hun moederschapsreis ervaren. Andere mama’s informeren, maar ook doen in zien dat ze niet hoeven te twijfelen aan zichzelf! De dingen bespreekbaar maken waar niemand over praat (maar zou moeten) en waar er wel tal van meningen over zijn!

Mama zijn is hard werken

Ik ben nog maar net mama geworden maar mama zijn is hard werken. Het lijkt of het moederschap mij naar een andere dimensie heeft gekatapulteerd waar ik elke dag nieuwe dingen ontdek! Begrijp me niet verkeerd want mama zijn, is tot nu ook de mooiste rol die ik in mijn leven heb vervuld.

En net daarom wil ik andere mama’s helpen in hun moederschapsreis want ik ben ervan overtuigd dat iedere mama de beste moeder is voor haar kind!

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter