3 boeken die je moet lezen tijdens je zwangerschap

Van wat je mag eten als je zwanger bent tot erg bruikbare tips voor de zwangerschap: hier zijn 3 boeken die elke zwangere vrouw wil lezen.

18/07/2021

Zwanger van je eerste kindje? En heb je geen idee wat je nog allemaal te wachten staat? Of zoals mij geen idee hoe je je het best kan voorbereiden op de bevalling en mama worden. Hier is mijn persoonlijke top 3 van boeken die je moet lezen tijdens je zwangerschap om zo je goed mogelijk voor te bereiden op jouw zwangerschap, bevalling en mama worden.

Mama’en (Nina Pierson): mijn persoonlijke favoriet tijdens mijn zwangerschap

Mama’en is een boek dat ik iedere toekomstige mama aanraad om te lezen tijdens haar zwangerschap. Er zijn heel wat boeken die je vele praktische tips geven omtrent slaapritme, opvoeding van de baby, … . Maar Nina heeft dit boek geschreven om (toekomstige) mama’s kracht bij te zetten zonder zichzelf uit het oog het te verliezen. Want je bent niet alleen mama, maar ook vrouw, partner, vriendin, … en zo veel meer. Het boek is een mooi naslagwerk gebaseerd op wetenschappelijke bronnen en aandacht voor de holistische levensstijl. De vele geboorteverhalen en tips van andere mama’s zonder je een bepaalde richting uit te sturen zorgen ervoor dat je vertrouwen krijg in het moederschap.

Mild ouderschap – Nina Mouton

Het boek Mild ouderschap was het het eerste boek dat ik aankocht toen ik plots ‘bonusmama’ werd. Het boek is een pleidooi voor een opvoeding vanuit je eigen gevoel. Nina beschrijft met vlotte en duidelijke taal hoe je kind situaties ervaart en hoe je er als ouder zo vlot mogelijk mee om kan gaan, zonder zelf de handleiding te willen zijn. Een boek dat er in eerste instantie voor zorgt dat je mild bent voor jezelf, voor jezelf als persoon, voor jezelf als ouder, … .

Mijn baby – Mama baas

Mijn baby, is een boek dat je mee op tocht neemt tijdens de mooie, maar ook net heel kwetsbare levensmaanden van je baby. Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik ineens twijfels, bekommernissen over hoe het zou zijn als de baby er zou zijn. Ik wist al een tijdje dat ik mama wilde worden, maar tijdens mijn 6de maand zwangerschap namen de twijfels de bovenhand en las ik op aanraden het boek van Christine Vanhole. Wat een verademing, een boek dat in eenvoudige mensentaal uitlegt wat je van de eerste bijzondere momenten mag verwachten.

Welke boeken heb jij tijdens je zwangerschap verslonden? Of wanneer je in verwachting bent (gefeliciteerd!) welke staan er op je wensenlijstje?

Kijk je ook al uit naar je eerste reis met je baby? Ik schreef een post over de meest kindvriendelijke bestemmingen binnen en buiten Europa!

Deel dit

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter