Energieballetjes recept

Ontdek mijn favoriet recept voor energieballetjes zodat je alle mogelijke varianten kan maken; Deze kleine energyballs vol goede ingrediënten zijn de perfecte guiltyfree snacks.

22/12/2020

Energie dip in de namiddag? Of gewoon trek in iets zoet? Deze energieballetjes bieden uitkomst! Je kan de snack ook perfect meegeven wanneer de kids naar school gaan.

Energieballetjes zijn perfect als je een energiedipje hebt en je dus ook zin krijgt in chips en/of chocolade. Als ik toegeef aan dat ene dipje dan ben ik meestal voor de hele dag verloren. Want na 10 minuten heb ik al weer zin in iets anders en 10 minuten nadien is het weer hetzelfde. Deze energieballetjes bevatten trage suikers waardoor je bloedsuiker spiegel stabiel blijft en je energie dus over de hele dag verdeeld wordt. En dus niet continue zin hebt in alles wat ‘slecht’ voor je is.

Zijn deze energieballetjes kindvriendelijk?

Energieballetjes zijn lekker zoet dus meestal vinden de kids het lekker. Je kan ze natuurlijk ook betrekken bij het maken van deze balletjes. Het recept is namelijk easy. En je kan de kids zelf laten bepalen welke ingrediënten ze graag lusten en welke ze willen gebruiken.

Ik maak altijd verschillende variaties en bewaar altijd een deel van de energieballetjes in de diepvries. Je kan ze tot twee maanden in de diepvries bewaren.

Energieballetjes recept

Het fijn aan het maken van energieballetjes is dat je er eindeloos mee kan variëren en dat je het iedere keer kan aanpassen naar je eigen smaak en goesting.

energieballetjes recept

Wat heb je nodig voor ongeveer 20 energieballetjes?

  • 125 gram noten (o.a. amandelen, walnoten, cashewnoten, hazelnoten, pecannoten, …)
  • 250 gram gedroogd fruit (o.a. vijgen, dadels, bosbessen, cranberry’s, rozijnen, …)
  • 1 -2 tl poeder (o.a. maca, açai, matcha, …)
  • 1 el natuurlijke zoetstoffen (o.a. tahini, kokosolie, honing, agave, vruchtenpuree, …)
  • Toppings naar keuze (o.a. cacaopoeder, kokossnippers, fijngehakte noten, fijngestampte zaden/pitten, poeders, …)

Zo maak je het:

  • Kies uit elke categorie (behalve de toppings) een ingrediënt in de aangegeven hoeveelheid. Doe deze in een keukenmachine en laat draaien totdat zich een past vormt.
  • Maak je handen vochtig, draai het mengsel tot balletjes.
  • Rol de balletjes door één van de toppings en zet in de koelkast om op te stijven

Heb je nog recepten die passen bij een gezonde levensstijl? Laat het me vooral weten weten in een reactie hieronder! Of wil je graag nog wat gezonde recepten? Neem een kijkje op Debby Kookt voor meer inspiratie.

Deel dit

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter