Havermoutpannenkoeken

Pannenkoeken, dat smaakt altijd! Probeer eens deze lekkere en gezonde havermoutpannenkoeken, ideaal voor het hele gezin ...

13/10/2016

Havermoutpannenkoeken als ontbijt, ideaal voor in het weekend als het net iets feestelijker mag zijn aan de ontbijttafel.

Pannenkoeken zijn altijd een succes! Dit recept is zo eenvoudig dat je absoluut geen voorgemaakte pannenkoeken uit pakjes van de winkel moet halen.

Havermoutpannenkoeken

Ik wil pannenkoeken!

Enkel als ontbijt? Nee hoor, deze gezonde havermout pannenkoeken kunnen ook als middagmaal of avondeten of als vieruurtje in de namiddag. Ik verkies persoonlijk wel de zoete variant met fruit, maar je kan ook voor de hartige variant kiezen met kaas of bacon.

Samen havermoutpannenkoeken maken met de kids

Pannenkoeken maken is altijd een feestje dus doe dit samen met de kids. Verzamel samen met de kinderen alle benodigdheden, en laat hun eventueel alles mixen. Kinderen betrekken tijdens het koken, zorgt ervoor dat ze ook veel meer proeven en meer openstaan voor nieuwe smaken.

Léon helpt mij regelmatig in de keuken, hij vindt niets leuker dan alle lepels en gardes af te lekken. Koken vind ik super leuk, maar het is nog leuker als ik hulp krijg van mijn hulpkok.

Havermoutpannenkoeken

Wat heb je nodig voor circa 5 kleine havermoutpannenkoeken?

  • 100 ml plantaardige melk (ik verkies amandelmelk of eventueel kokos-amandelmelk)
  • 75 g havermout
  • 1 ei
  • 1 banaan

Zo maak je het:

  • Doe alle ingrediënten samen in een maatbeker en mix tot een heerlijk beslag.
  • Neem een koekenpan en smelt hier in wat kokosolie (of boter).
  • Maak vervolgens circa 3 dikke pannenkoekjes in de pan en laat ze ongeveer 2 minuutjes bakken.
  • Serveer de pannenkoeken met de toppings die jij graag hebt, ik opteerde deze keer voor mango, noten en Griekse Yoghurt.

Heb je nog recepten die passen bij een gezonde levensstijl? Laat het me vooral weten weten in een reactie hieronder! Of wil je graag nog wat gezonde recepten? Neem een kijkje op Debby Kookt voor meer inspiratie.

Deel dit

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter