Pindakaas banaan smoothie

Pindakaas banaan smoothie is lekker, gezond en snel. Een favoriet als ontbijt of als post workout na een intensieve workout.

18/02/2020

Pindakaas banaan smoothie, pindakaas en banaan zijn een perfecte combinatie. Terwijl Léon geniet van pindakaas en banaan op een cracotte, drink ik hem graag als ontbijt smoothie of als smoothie na een intensieve workout. En Sam die loopt al weg als ik nog maar de pot pindakaas opendraai. Onbegrijpelijk, maar ik hoor het wel vaker. Of je bent fan van pindakaas, of je gruwt er van.

Smoothie pindakaas banaan als ontbijt

Op een ochtenden dat ik weinig tijd heb en vooral on the go ontbijt, vind ik het wel makkelijk om snel een smoothie klaar te maken en deze in de wagen op te drinken. Het is een goede afwisseling voor mijn havermout ontbijt.

Post workout smoothie met pindakaas

Verwen jezelf met een heerlijke smoothie met pindakaas en banaan na het sporten. Pindakaas bevat veel eiwitten, vitaminen en heel wat goede vetten. Drink je hem na een workout dan vervang je de amandelmelk best door kwark. Kwark bevat meer eiwitten en deze kan je lichaam gebruiken na een intensieve workout. De combinatie van kwark, pindakaas en banaan zijn perfect om je eiwitten aan te vullen zodat je lichaam sneller herstelt.

Geschikt voor kinderen?

Deze smoothie is zeker en vast geschikt voor kinderen, alleen hoef je in hun smoothie geen eiwitpoeder toe te voegen. Deze extra eiwitten zijn niet nodig voor jonge kinderen.

Pindakaas banaan smoothie

Je leest vaker dat smoothies niet gezond zijn omdat ze vaak te veel suikers bevatten. Dit klopt deels vind ik. Een smoothie moet zeker af en toe kunnen ookal bevat die zoals deze variant veel calorieën. Deze smoothie is dan misschien wel calorierijk maar bevat wel de vitamines en vetten die goed zijn voor je lichaam. Maar het klopt dat je ook niet mag overdrijven met het toevoegen van suikers door te veel fruit er aan toe te voegen. Fruit is gezond, maar het bevat ook vele suikers. Het is dus beter om een smoothie te maken waar zowel fruit in verwerkt is alsook groene bladgroenten zoals verse spinazie. Lusten je kids niet graag fruit, maar wel een smoothie dan zou ik wel een smoothie aanraden.

Wat heb je nodig voor 1 pindakaas banaan smoothie?

  • 1 el pindakaas
  • 200 ml ongezoete amandelmelk of 200 g kwark als post workout smoothie
  • 1 tl rauwe cacaopoeder
  • 1 scoop whey protein eiwitpoeder
  • 1 banaan

Zo maak je het:

Snijd de banaan in plakjes en mix de banaan met alle ingrediënten in de blender tot een gladde massa.

Heb je nog recepten die passen bij een gezonde levensstijl? Laat het me vooral weten weten in een reactie hieronder! Of wil je graag nog wat gezonde recepten? Neem een kijkje op Debby Kookt voor meer inspiratie.

Deel dit

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter