3 x budget reisbestemmingen in juni

Ben jij volop reisplannen aan het maken voor 2019, maar je hebt slechts een klein budget om te spenderen aan je reishonger? Ik heb de ideale oplossing voor je! Ik stelde een 12-delige reeks samen van reisbestemmingen die aangepast zijn aan jouw klein budget. Benieuwd waar je in januari op reis kan gaan met een…

15/02/2019

Ben jij volop reisplannen aan het maken voor 2019, maar je hebt slechts een klein budget om te spenderen aan je reishonger? Ik heb de ideale oplossing voor je!
Ik stelde een 12-delige reeks samen van reisbestemmingen die aangepast zijn aan jouw klein budget. Benieuwd waar je in januari op reis kan gaan met een klein budget? Let’s go!

Explore …


1 ♥  Nederlands Antillen: Caribische zon buiten het orkaangebied 

De ABC (Aruba, Bonaire en Curaçao) zijn de Caraïben op zijn Nederlands. Juni is de perfect maand tussen het hoogseizoen (tevens het regenseizoen) in de noordelijke winter en de iets hetere zomermaanden. Omdat de eilanden (in tegenstelling tot veel andere Caribische eilanden) buiten het orkaangebied liggen, is dit een goede keus in juni. De hotelprijzen zijn wat lager en op de stranden is het veel minder druk. Op de drie eilanden kan je van prachtige stranden genieten inclusief de heerlijke sfeer.
Mijn tip: Kies voor Bonaire om te gaan snorkelen en duiken. Kies voor Aruba voor het nachtleven. En kies voor Curaçao voor de Nederlands geïnspireerde cultuur en keuken en de prachtige kleurrijke hoofdstad Willemstad.
Tui heeft tal van aanbiedingen op de Nederlandse Antillen. Scherpe prijzen verzekert.

2 ♥  Slovenië: Verken de Julische Alpen in de lentezon 

De inwoners van Slovenië houden van het buitenleven. In de winter zijn ze allemaal aan het skiën & in de lente/zomer kan je ze allemaal in de natuur terugvinden. Slovenië is een prachtig land met vele bergen, meren en rivieren. Deze magische maand, na de winterkou maar voor de zomerdrukte, vraagt om maximaal te genieten van de buitenlucht.
Er is een ruim aanbod aan activiteiten oa. wandelen in de Julische Alpen, zwemmen in het Bledmeer, raften op de Soca bij Bovec of grotten verkennen in het Notranjska-kartsgebergte.
Mijn tip: breng een bezoek aan de Venetiaanse, compacte stad Piran.
Mijn tip: boek een huurwagen en maak een rondreis door Slovenië. Ik raad Rentalcars aan omdat ze steeds de scherpste prijs tegen een goede service verzekeren.

3 ♥  Portugal – Lissabon: Heerlijke wijn, gerechten en fado in de Iberische lente

Lissabon is zonder twijfel de voordeligste grote stad buiten het voormalige Oostblok. Echter voelt de Portugese hoofdstad verre van goedkoop. Hier kan je vanop een terrasje genieten van historische architectuur met fado op de achtergrond. De stad is het mooiste in juni, wanneer bloemen en festivals voor een vriendelijke sfeer zorgen. Het Feest van Sint-Antonius draait om sardines, maar ook daarbuiten ruik je op iedere hoek in Alfama gegrilde vis.
Mijn tip: neem tram 28, toeristisch maar prachtig voor een stadstour. Neem tram 15 voor een bezoek aan Torre de Belem en het Jeronimoklooster.

Boek je hotel via Trivago, zo ben je zeker van de beste deal.

Meer lezen over reisbestemmingen
Meer lezen over budget reisbestemmingen in januari? 

Staat een tripje naar één van deze bestemmingen op jouw bucketlist? 

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

1 reactie

  1. wannderful op 17 februari 2019 om 14:06

    Portugal valt idd heel goed mee. Veel moois voor weinig geld!

Laat een reactie achter