5 redenen waarom je op cruise moet

Op cruise gaan vind ik fantastisch, ik ben een grote fan & ik zou het niet erg vinden om elke vakantie op een cruiseschip te moeten doorbrengen. Ik kan je tientallen redenen geven om een cruise te maken, maar hier mijn top 5 redenen.  Veel zien in weinig tijd Je moet maar 1 keer je…

22/10/2017

Op cruise gaan vind ik fantastisch, ik ben een grote fan & ik zou het niet erg vinden om elke vakantie op een cruiseschip te moeten doorbrengen.
Ik kan je tientallen redenen geven om een cruise te maken, maar hier mijn top 5 redenen.

 1.  Veel zien in weinig tijd
  Je moet maar 1 keer je koffer uitpakken & toch zie je op korte tijd bijna elke dag een nieuwe plek.  Een cruiseschip zal meestal tijdens de nacht naar een nieuwe bestemming varen waardoor je overdag genoeg tijd hebt om de stad of streek te verkennen.  Je kan dit individueel doen maar ook in groep.

 2. Lekker eten
  Ik vind het ontzettend leuk om mij elke avond te laten bedienen in het restaurant & te genieten van 3-5 gangen diner van hoge kwaliteit.
  Heb je tijdens de middag maar een klein hongertje, kan je kiezen van een snack tot een hamburger aan het pool deck.  Afhankelijk van de Cruise Line is alles of in elk geval veel inbegrepen in je cruisetarief.
 3. Voor elk wat wils
  Op een cruiseschip is zo veel te doen dat je echt genoeg activiteiten hebt als je aan boord bent.  bv: fitness, sauna, kookworkshops, lezingen, activiteiten of misschien wil je gewoon van de zon genieten op het deck.
 4. Je krijgt wat je verwacht
  Als je op voorhand goed nagaat welke vaarroute en rederij bij je past dan is een cruise altijd een goede keuze.  Een cruisevakantie is niet duurder dan een vakantie aan land.
 5. Entertainment van hoog niveau
  Ik ga (bijna) nooit naar de shows in hotels kijken. Ik vind ze meestal wat amateuristisch. Op cruise kan ik je alleen maar aanraden om te gaan kijken.  Ze zijn van hoog niveau, maar echt van hoog niveau. Het lijkt wel of je elke avond naar theater gaat … Geweldig!

Een cruise maken kan ook het hele jaar door.  Ik heb al enkele malen een cruise gemaakt in de zomer, maar vorig jaar ging ik op cruise tijdens de herfst in Europa.  Het was inderdaad geen weer om op het dek aan het zwembad te liggen, maar er is zo veel te doen aan boord dat er geen tijd is voor verveling. Ik vond het net fijn om op het ritme van de cruise te leven, te relaxen.  Overdag ging ik naar een workshop, bracht ik een bezoekje aan de prachtige sauna en ging ik ook iedere dag naar de fitness.

14962768_10209488298697244_6587008390753927178_n.jpg

Ik geef je wel graag nog enkele tips mee.
– Kom je graag tot rust op jouw kajuit, kies dan zeker voor een balkonkajuit.  Een binnenkajuit is zeker ook te doen (ik deed het al een paar keer), maar het is toch wel een andere beleving. Heb je de kans en past een balkonkajuit in jouw budget, boek die dan zeker!

 • Bereid je goed voor! Wil je de plekjes waar je aanmeert individueel bezoeken,zorg er dan voor dat je hier op voorbereidt bent en probeer het maximum uit je dag te halen.

 • Ben je net zo een levensgenieter als mij? Boek dan zeker een AI pakket bij, al je drankjes en maaltijden zijn dan inbegrepen.  Tijdens de avond ben je meestal op het cruiseschip en breng je de avond zeker door in een van de bars … Je wilt hier natuurlijk iets drinken en dan zal je gauw merken dat een AI goedkoper is dan dat je per consumptie gaat moeten betalen.

 • Kies voor de cruiserederij die bij je persoonlijkheid past! Iedere cruiserederij heeft zijn eigen kenmerken en die moeten bij je passen.

14963123_10209488298097229_2346954413022107386_n

Geloof mij op cruise gaan is ronduit geweldig en ik kan het ook echt iedereen aanbevelen!

Heb je nog praktische vragen, aarzel zeker niet om mij te contacteren. Ik heb zelf al enkele cruises gemaakt en anderzijds ken ik veel rederijen waardoor ik je kan helpen bij deze keuze!

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter