5 redenen waarom je naar Cuba moet

Cuba … Het land van de vele oldtimers, de salsa, heerlijke rum en luxe sigaren.  Een land waar communisme nog steeds centraal staat. Cuba is bijzonder, en nog steeds volop in verandering. Reden genoeg om dit Caribsiche Pareltje te bezoeken. Begin november kreeg ik de kans om gedurende twee weken naar Cuba af te reizen!…

25/11/2018

Cuba …

Het land van de vele oldtimers, de salsa, heerlijke rum en luxe sigaren.  Een land waar communisme nog steeds centraal staat. Cuba is bijzonder, en nog steeds volop in verandering. Reden genoeg om dit Caribsiche Pareltje te bezoeken.

Begin november kreeg ik de kans om gedurende twee weken naar Cuba af te reizen! Een geweldige reis met vele indrukken.  Cuba mag gewoon niet op jouw Travel Bucketlist ontbreken!

Eerlijk is eerlijk, ik ben écht fan van Cuba!
Cuba is uniek!
In dit artikel lees je daarom 5 redenen waarom je Cuba wél moet bezoeken.

1 ♠.  Cuba is authentiek

Cuba is een uniek land dat sinds de revolutie van 1959 vrij is gebleven van westerse invloeden.   Paard en wagen zijn bijvoorbeeld een heel normaal vervoersmiddel voor de locals. Cuba heeft een unieke geschiedenis en dat het maakt vandaag een speciaal geheel (Spaanse architectuur, Afrikaanse geschiedenis en een communistische stempel). Havana is een mooi voorbeeld van de authenticiteit die je terugvindt in Cuba.
Authentieke steden die je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf in Cuba:

Havana: Havana is zonder twijfel de meest levendige stad van Cuba.  In deze stad leven de mensen op straat en in ieder café klinkt er live muziek.
Havana heeft echter twee gezichten.  In sommige delen van de stad zijn de koloniale gebouwen prachtig gerestaureerd. Maar sla een zijstraatje in en zie met je eigen ogen de vergane glorie.  Net dit contrast, maakt Havana zo boeiend!

Santa Clara: Als je geïnteresseerd bent in de Cubaanse Revolutie en in het bijzonder Che Guevara, dan mag een bezoek aan Santa Clara niet ontbreken aan je reis. In het Museo Histórico de la Revolución leer je alles  over de revolutie en uiteraard krijg je informatie over Che Guevara zelf. Het museum ligt aan het Plaza de la Revolución, een plein dat gedomineerd wordt door een groot beeld van Che.

◊ Trinidad: Als ik één stad in Cuba tot mijn favoriet zou mogen bombarderen, dan is het zeker Trinidad. De sfeer is hier gewoon niet te omschrijven.  Het straatleven van Trinidad, maakt Trinidad net zo speciaal.  Neem plaats op één van de vele pleintjes en geniet van het dagelijkse leven op straat!

2 ♠. Cuba is fotogeniek

Neem je graag foto’s? Dan is Cuba een ware droom.  Cuba is door zijn authenticiteit, zijn oude oldtimers, zijn prachtige gekleurde façades en zijn vele koloniale steden gewoon perfect om mooie/unieke foto’s te nemen. In Cuba kan je gewoon geen genoeg krijgen van de fenomenale bouwwerken. Anderzijds hebben de meeste panden al tientallen jaren geen fatsoenlijk onderhoud meer gehad, maar ook dat heeft zijn charme.  Bezoek Cubaanse steden/dorpen steeds te voet want net dan maak je de mooiste foto’s.

3 ♠. Je kunt er heerlijk mensen kijken

In Havana en Trinidad heb je tal van leuke pleintjes waar je heerlijk mensen kunt kijken. Op ieder pleintje zit er wel een Cubaan met zijn sigaar of gitaar …
Tip: neem plaats op het pleintje en kijk even naar de vele leuke karakter die passeren.

4 ♠. Live muziek

In Cuba staat in elk barretje of restaurant wel een bandje live te spelen. Een van de bekendste muziekstijlen in Cuba is natuurlijk  Salsa. Al is het niet de enige muziekstijl die zijn oorsprong vindt in Cuba. Merengue, cumbia of bolero allemaal muziekstijlen die hun oorsprong in Cuba vinden.  Al deze muziekstijlen geven de sfeer van de Caraïben perfect weer!

5 ♠ De prachtige zandstranden

Oké, de kust is inderdaad gevuld met all inclusive resorts, wat een groot contrast vormt met de rest van Cuba. Maar het strand en de zee bij Varadero zijn wel prachtig.  Een hagelwit strand met een azuurblauwe zee.  Een echte aanrader om even van de hitte van Havana te ontsnappen.

De perfecte manier om Cuba te ontdekken is via een rondreis waarbij je verschillende steden en delen van Cuba ontdekt. Wil je dit op een rustig tempo doen, kies je best voor een rondreis van 2 a 3 weken.
Indien je liever geen rondreis maakt, kan je er ook voor kiezen om in Varadero te verblijven en van daaruit via excursies het land te bezoeken. Alle excursies worden aangeboden door de overheid en zijn tot in de puntjes georganiseerd in verschillende talen.  Houd er gewoon rekening mee dat je niet alles kan bezoeken vanuit Varadero.  Wat is haalbaar vanuit Varadero: Havana, Trinidad, Cuenfuegos, Santa Clara …

Door persoonlijke redenen kozen wij ditmaal voor een vakantie op hotel en deden we vanuit Varadero verschillende excursies zoals:
– Havana
– 3 steden: Santa Clara, Trinidad & Cienfuegos
– Catamaran tocht naar Cayo Largo
– Zwemmen met dolfijnen

Heb jij ook ondertussen zin gekregen om naar Cuba te gaan?

Healthy & Travel T(r)ips

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter