Hoe je verplaatsen in Mexico – Playa del Carmen?

Als je naar Playa del Carmen reist in Mexico, is het heel eenvoudig om je van punt A naar punt B te verplaatsen.  Het openbaar vervoer in Playa del Carmen is namelijk uitstekend geregeld. Verplaats je je graag zelfstandig op vakantie dan heb ik wat tips voor jou! Vervoer van het vliegveld (Cancun) naar jouw…

22/01/2018

Als je naar Playa del Carmen reist in Mexico, is het heel eenvoudig om je van punt A naar punt B te verplaatsen.  Het openbaar vervoer in Playa del Carmen is namelijk uitstekend geregeld.
Verplaats je je graag zelfstandig op vakantie dan heb ik wat tips voor jou!

Vervoer van het vliegveld (Cancun) naar jouw hotel (Playa del Carmen)
Heb je geluk dan heb je een gratis privé-transfer naar jouw hotel, maar indien dit niet het geval is zijn er heel wat mogelijkheden.
Je hebt keuze tussen een taxi, private shuttle of bus.
Wij zelf kozen voor een taxi van SuperShuttle omdat je dan direct jouw retour kan reserveren met een discount er bij.
Hoeveel kost je vervoer van en naar de luchthaven?
Taxi: +/- 60 EUR (wij betaalden bij Super Shuttle heen/retour maar 95 EUR)
Private shuttle: +/- 20 EUR
Openbare bus tot het centrum van Playa del Carmen: +/- 6 EUR p/p 

Openbaar vervoer in Playa del Carmen
Colectivo

Een colectivo is een openbaar minibusje.
Leg je korte afstanden af binnen een stad of reis je van dorp naar dorp dan is een colectivo een ideale manier om je te verplaatsen.  Het zijn openbare minibusjes die volgens een vaste route rijden, maar waar je kan in- en uitstappen waar je maar wilt.  Check tijdens het instappen wel even of je de juiste richting uitgaat.

Vertrek je niet vanuit de vertrekhalte, dan dien je gewoon maar aan de kant van de weg te wachten tot een colectivo passeert.  Je kan geluk hebben dat je maar 5 minuten moet wachten, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat je 20 minuten moet wachten dat is nu eenmaal het avontuurlijke als je kiest voor een colectivo.
Alle busjes verzamelen zich in Playa del Carmen op Calle 2 Norte tussen 15-20ste Avenue.
Volgende routes zijn mogelijk:

  • Playa del Carmen – Cancun: 45  peso’s (2.50 EUR p/p)
  • Cancun – Playa del Carmen: 45 peso’s (2.50 EUR p/p)
  • Playa del Carmen – Tulum: 35 peso’s (2 EUR p/p)
  • Tulum – Playa del Carmen: 35 peso’s (2 EUR p/p)
    Nota: colectivo’s rijden van 5 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds.

Taxi
Taxi’s worden het vaakst gebruikt als openbaar vervoer door toeristen, maar ik heb deze maar 1 keer gebruikt omdat ik het gebruik van de colectivo zo makkelijk vond. Je kan zeker en vast ook voor een taxi opteren als het geen te lange afstand is want anders kan de prijs toch ook wel best oplopen. Tip: bespreek op voorhand de prijs!

Ferry van Playa del Carmen naar Cozumel
Vanaf de pier in het centrum van Playa del Carmen vaart de ferry binnen 40 minuten naar het eiland Cozumel.  Er zijn drie maatschappijen waaruit je kan kiezen. Wij kochten onze tickets aan de ferry zelf en betaalden ongeveer een 8 EUR p/p/traject.

Zoals je ziet zijn er verschillende manieren om zelfstandig te reizen in Mexico, deze regio (Yutacan) wordt ook als veilig gezien.  Wij gingen op deze manier op eigen houtje naar Cozumel, Tulum en een cenote, we hebben dus veel minder betaald dan als we kozen voor een excursie.  En eerlijk wij vinden het ook gewoon fijner om alles op ons zelf te doen, het geeft een vorm van vrijheid.

Zijn jullie al in Mexico geweest? En hoe heb jij je daar verplaatst?

Groetjes,

Healthy & Travel T(r)ips.

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter