Dag 3 – Madeira

Deze ochtend was het heerlijk weer in Funchal & daarom besloten we om vandaag het noorden van het eiland te bezoeken.  We hadden in verschillende reisgidsen gelezen dat het weer op Madeira een beetje onvoorspelbaar was & dat het heel snel kon veranderen, maar zo snel hadden we niet gedacht :-(. Het plan WAS het…

17/05/2016

IMG_9365

Deze ochtend was het heerlijk weer in Funchal & daarom besloten we om vandaag het noorden van het eiland te bezoeken.  We hadden in verschillende reisgidsen gelezen dat het weer op Madeira een beetje onvoorspelbaar was & dat het heel snel kon veranderen, maar zo snel hadden we niet gedacht :-(.

Het plan WAS het noorden te bezoeken, maar na onze eerste stop in Garajau veranderde het weer vliegensvlug & begon het zelf te regenen.  Aangezien we de wolken zo over het eiland zagen komen, wijzigde we de plannen & vertrokken we na onze tweede stop  in oosten terug naar het hotel.  We wilden namelijk een wandeling in het noorden maken & dit met regen, nope!

We reden met de wagen naar Garajau, een dorpje op ongeveer een 15 km van Funchal, met op de kaap een groot Christusbeeld, een replica van het beeld in Rio de Janeiro.  Vanaf het Christusbeeld kan je een wandeling maken naar het uiterste puntje van de klif waarbij je een prachtig zicht hebt op de stad Funchal.

IMG_9345

Vervolgens zetten we onze tocht verder naar Ponta de Sao Lourenço.   Het is een lange, smalle keten van vulkanische kliffen en ravijnen aan de oostkust van het eiland met een prachtig panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan & spectaculaire vulkanische rotsformaties.  Je kan hier een prachtige wandeling maken die helemaal tot het einde van het schiereiland loopt, maar aangezien het ineens begint te regenen & er een stevige wind opkomt, beslissen we de wandeling niet te maken & genieten we enkel van het uitzicht. Het uitzicht alleen is al schitterend & enorm contrasterend met de rest van het eiland.

 

We beslissen om terug te keren naar het hotel & te kijken welk weer het in Funchal is. Het weer was alleszins beter, maar na 30 min aan het zwembad te liggen met afwisselend wolken & zon houden we het voor bekeken en beslissen we om nog enkele plaatsen aan de westkust te bezoeken.

We rijden naar Camara de Lobos, een vissersdorpje dat gekenmerkt wordt door de kleurrijke boten die je hier kan terugvinden.  Vele jaren geleden leefden hier monniksrobben (ook zee-wolven genoemd) en daar komt de naam Camara de Lobos vandaan.  Het strand doet nu dienst als openluchtwerf, waar traditionele boten gerepareerd worden of opnieuw in de verf gezet worden.  Er heerst hier een gezellige drukte & je kan hier natuurlijk vele visrestaurants terugvinden.

 

We zetten onze tocht verder en we rijden door naar Madeira’s hoogste klif Cabo Girao.  Deze klif ligt  580 m boven de zeespiegel en hier heb je een prachtig uitzicht.  Van het uitkijkpunt op de top kijk je uit op een rotsplatform dat is ontstaan toen een deel van de klifwand miljoenen jaren geleden in zee tuimelde.

De bewolking begint rustig te verdwijnen en we hopen dat het zonnetje weer te voor schijn komt.   We beslissen daarom om door te rijden naar Ponta do Sol ‘Zonnepunt’.  Dit zou het zonnigste punt op het eiland zijn, dus we wagen het er op in de hoop dat de zon hier wel schijnt.  Ongelofelijk maar waar, maar hier scheen de zon! Ponta do Sol heeft een mooi keienstrand &  verschillende watervallen, wat deze plek zeer uniek maakt.  Het perfecte plekje om even van de omgeving te genieten!


De perfecte afsluiter van een leuke dag die helemaal gewijzigd werd door het weer, maar ondanks hebben we niet minder genoten & zijn we alleen nog meer onder de indruk van het eiland!

 

 

 

 

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter