Vakantie aan het Gardameer: Waarom?

Waarom is het Gardameer een ideale reisbestemming voor iedereen? Er zijn tal van redenen! Check snel deze blogpost.

16/09/2020

Regelmatig krijg ik de vraag waarom ik zo graag op vakantie ga aan het Gardameer. Wat maakt het Gardameer nu zo een fijne reisbestemming?

Ik ben natuurlijk niet de enige die een grote fan is van het grootste meer van Italië want ieder jaar zijn er tal van Belgen die op reis gaan naar het Gardameer en daar zijn tal van redenen voor!
Hier vind je een overzicht ‘Waarom een vakantie aan het Gardameer altijd een goed idee is’.

Alle redenen op een rij waarom een vakantie aan het Gardameer altijd een goed idee is!

De natuur

De natuur is gewoonweg prachtig. Je vindt er bergen, grotten, watervallen en vele andere verschillende meren rondom het Gardameer. Op een relatief kleine afstand kan je van vele verschillende landschappen genieten.

Een veel gestelde vraag: ‘Welke regio kies je het best aan het Gardameer?’

De keuze hangt grotendeels af van de activiteiten die je wenst te doen. In het zuiden vind je vooral heuvelachtige landschappen en brede stranden en aan de noordkant van het meer zit je tussen de bergen. Afhankelijk welke activiteiten jij wil doen, bepaalt waar je het best op vakantie gaat.

Hierbij een overzicht van hotels per regio:

Er is voor ieders wat wils

Er zijn tal van mogelijkheden aan het meer waardoor iedereen van het gezin wel een activiteit zal vinden die hij/zij leuk zal vinden. Zo zijn er vele mogelijkheden voor de sportievelingen onder ons. Houd je van wandelen, fietsen, klimmen, hiken, canyoning, suppen, … al deze dingen kan je aan het Gardameer doen.

Houd je eerder van cultuur dan is een bezoek aan de vele typische stadjes en dorpjes zeker de moeite. Of houd je eerder van rust dan vind je zeker wel een leuk hotelletje met een privé strand aan het meer.

De Italiaanse keuken

Ik ken maar weinig mensen die niet houden van de Italiaanse keuken, of beter zelfs ik ken echt niemand die niet gek is op pasta, pizza of een heerlijke gelato. Rondom het meer liggen er heel wat heerlijke typische Italiaanse restaurantjes die een bezoekje waard zijn. Ik zou je vele verschillende adresjes kunnen geven die de moeite waard zijn, maar aan het Gardameer heb ik nog nooit slecht gegeten in een typisch Italiaans restaurant. Dus ga op stop en kies ter plekke een plekje uit!

De mooiste Italiaanse dorpjes en stadjes

Rondom het Gardameer liggen tal van mooie typische stadjes en dorpjes, de ene wat authentieker dan de andere maar daarom niet minder mooi. In de zomer moet je er wel rekening mee houden dat het ontzettend druk en warm in de steden kan zijn en dat het niet eenvoudig is om een parkeerplaats te vinden. Als je de mogelijkheid hebt om je te verplaatsen met het openbaar vervoer of per boot, zou ik hier in hoogseizoen echt voor kiezen. Wij gingen de laatste keer op reis in september en zelfs dan moesten we steeds vroeg zijn om toch nog maar parkeerplaats te vinden.

Hier zijn alvast leuke plekken die een bezoekje waard zijn: Sirmione, Limone sul Garda, Lazise, Bardolino en Lazise.

De volgende uitdrukking symboliseert het leven van een Italiaan — het zoete/zalige niets doen! Aan het Gardameer geniet je des te meer van Il dolce far niente!

Il dolce far niente …

Wil je nog meer informatie over het Gardameer? Neem dan zeker een kijkje bij:

Heb jij nog vragen over al deze mooie plekken aan het Gardameer? Of heb jij nog leuke tips voor mij? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder!

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

1 reactie

  1. […] Het Gardameer is voor iedereen aan te raden. Of je een avonturier bent, een actieveling, een levensgenieter, een rustzoeker, … . Er is voor ieders wat wils! Benieuwd waarom je zeker eens op vakantie moet naar het Gardameer. Ik schreef een uitgebreid blog! Je vindt hem hier. […]

Laat een reactie achter