Dag 1 – Madeira

Onze eerste dag op Madeira, gisteren zijn we pas laat aangekomen in het hotel gelegen in de hotelwijk van Funchal.  We beslissen om een rustige dag te houden & gaan daarom de zuidwestkust van het eiland bezoeken met ons huurwagen. We beslissen om eerst naar het meest westelijke gelegen gedeelte te rijden namelijk Ponta do Pargo….

16/05/2016

Onze eerste dag op Madeira, gisteren zijn we pas laat aangekomen in het hotel gelegen in de hotelwijk van Funchal.  We beslissen om een rustige dag te houden & gaan daarom de zuidwestkust van het eiland bezoeken met ons huurwagen.

We beslissen om eerst naar het meest westelijke gelegen gedeelte te rijden namelijk Ponta do Pargo.  We nemen hiervoor de Via Rapida (snelweg), dit is natuurlijk niet de mooiste weg maar op deze manier zijn we het snelst op ons beginpunt (1u rijden) & nadien keren we terug via de pittoreske kustweg waar soms de watervallen over de weg stromen.

De Via Rapida loopt maar tot Maloeira nadien rijden we via een slingerende weg tot in Ponta do Pargo.
Ponta do Pargo ligt tussen prachtige hoge kliffen & heeft een schitterend uitzicht op zowel de noordwestkust als de zuidwestkust.  Het is een charmant stadje dat gekend is om zijn strategisch geplaatste Farol (vuurtoren) & kliffen die uit de zee oprijzen.
We zien de vuurtoren al en het lijkt net of de weg in zee eindigt. We stappen uit bij het miradouro (uitkijkpunt) en genieten van het uitzicht en de frisse zeewind.  Goh, ik dacht wel dat de vuurtoren groter zou zijn, maar ondanks vind ik dit een prachtige rustige plek.
Bij de Miradouro vind je ook het gekende theehuis Casa de Cha waar het ontzettend gezellig is, natuurlijk zijn wij vergeten dat het zondag is (sluitingsdag).
Ondanks dat we geen theetje konden drinken genoten we ontzettend van het prachtig panoramisch uitzicht en rust die hier heerst.

De weg gaat verder richting Calheta, het is een gezellige badplaats met een mooie kleine jachthaven en een kunstmatig zandstrand.  Aan de jachthaven vind je enkele eetgelegenheden met zowel locals als toeristen waardoor hier een heerlijke relaxte sfeer hangt. Wij genoten van een kleine lunch aan de jachthaven & verschoten vooral hoe laag de nevenkosten hier zijn.  Flesje water, biertje, koffietje & 2 toasten voor nog geen 10 EUR – hmm, we zullen hier veel terrasjes doen 🙂

Via de kustweg zien we ineens een parking waar er ontzettend veel wagens staan, we beslissen om hier ook eventjes te stoppen.  Madalena do Mar is een klein typisch vissersdorpje met een mooie/kleine promenade langs het kiezelstrand.  Het is zondag dus het lijkt of het hele dorp hier samenkomt om sportief hun zondag door te brengen.  Als je door dit dorp rijdt, zal het je ook opvallen dat hier de grootste bananenplantage van het eiland gevestigd is.

Onze laatste tussenstop is in Ribeira Brava – een stadje die zijn naam te danken heeft aan de rivier, wanneer het hard regent in de bergen loopt het bergwater snel bergafwaarts naar zee.  Wij bezochten het gedeelte aan zee waar er een aangelegd zwart zandstrand is met een promenade met café’s en snackbars.  Tip: beklim de draaitrap en je hebt een prachtig uitzicht.

 

r_brava_02

We eindigen onze eerste geslaagde dag op Madeira & we zijn vooral onder de indruk van dit prachtig groen eiland met zijn verscheidenheid.  De regio van Funchal is groen & staat vol bananenplantages, het westelijk gedeelte is dan eerder bos met sparren.  Zoveel variatie op 1 eiland!

‘S avonds gaan we in restaurant Taxiko eten, een restaurant met terras en een gezellige sfeer door de live muziek.  We genieten van een heerlijke steak op steen gebakken & krijgen een slabbetje dat we mogen aandoen :-).
We sluiten onze eerste dag op een leuke & relaxte sfeer af.

IMG_9178

 

 

 

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter