Goedkoop eten in New York: waar je moet eten.

Goedkoop en lekker eten in New York: waar je sowieso moet eten. New York on a budget is ook zeker mogelijk met lekker en goed eten!

12/07/2019

Met een goede voorbereiding is goedkoop en lekker eten in New York echt mogelijk. New York is namelijk de stad voor food lovers want op elke hoek van de straat vind je eetkraampjes, restaurant en deli’s.

Jammer genoeg, gaat uiteten in New York ook vaak gepaard met veel geld opdoen, maar ik heb goed nieuws want met deze tips zal ook jij er in slagen om goedkoop en lekker te eten in New York. Met niet duur bedoel ik niet cheap, maar bedoel ik een maaltijd voor ongeveer 15-20 dollar per persoon (sorry, alcohol niet inbegrepen).

Waar eet je goedkoop in New York?

Poke Bowl

Als food lover is Poké je hoogstwaarschijnlijk niet onbekend. Een traditioneel gerecht uit Hawaii, waarbij alles draait om de heerlijke verse vis in blokjes. Jouw favo vissoort in combinatie met verse en vooral gezonde ingrediënten. Je vindt dit klein restaurantje Poke Bowl niet ver van hotel Yotel. Je stelt je poké bowl samen vanaf 9 dollar tot 15 dollar.

Poké is een traditioneel gerecht uit Hawaii, waarbij verse vis in blokjes centraal staat. Jouw favoriete vissoort in combinatie met verse en vooral gezonde ingrediënten.
Niet ver van ons hotel (Yotel), kwamen we op het kleine restaurantje van Poke Bowl. Het interieur sprak ons aan voor een snel avondmaal, alsook de prijs. Hier stel je een poké bowl samen vanaf 9 tot 15 dollar.

De lekkerste Poké bowls in New York
Poké Bowl

Le Pain Quotidien: To good not to eat on a regular basis

Ik hoor je denken … Je bent in New York en dan ga je lunchen in Le Pain Quotidien. Ja! Want in New York zijn er meer PQ’s dan in heel België & hun avocado toast is delicious.
De lunch: avocado toast + salade + verse soep voor 14 dollar.
Is misschien niet super goedkoop, maar hier krijg je wel een volwaardige en heerlijke lunch voor in de plaats!

Le Pain Quotidien: New York
Le pain Quotidien

Whole Foods Market

Whole Foods Market is bij uitstek mijn lievelingssupermarkt. Misschien te duur om dagelijks mijn boodschappen te doen. Maar wel perfect om een heerlijke, gezonde lunch/diner on the go te kopen.
Whole Foods is een bio supermarkt waar je volgens mijn persoonlijke mening enkel maar lekkere dingen kan kopen zoals belegde broodjes, verse sushi, heerlijke pizza, verse soepen. Maar wat ik het allerleukste vind is hun salad bar (warm en koud), waar jezelf je salade samenstelt en meeneemt naar het park. Een salade heb je hier vanaf 9 dollar (afhankelijk van het gewicht). Passeer ook even aan de bakkerij afdeling voor hun vers gemaakte cookies.
Mijn persoonlijke tip: neem de Whole Foods market gelegen aan Bryant Park of aan Columbus circle.

Chelsea Market

Chelsea Market is een grote foodhal en hier heb je keuze genoeg en kan je rekening houden met je budget omdat er zo veel keuze is. Denk aan Mexican food, Mediterranean food, hummusbar, sushi, …
Keuze genoeg en je maakt het zo duur als je wil! Goedkoop eten lukt hier dus zeker en vast!

Nom Wah Tea Parlor

Hier eet je (redelijk) goedkoop dim sum. Nom Wah Tea Parlor is enorm gekend voor zijn heerlijke dim sum. Verwacht je hier aan eenvoudige, maar lekkere gerechten in een sobere omgeving. Het is hier altijd aanschuiven voor de lunch, maar ik vind het het wachten waard. Ondertussen loop je gewoon even rond in Chinatown …
Een echte aanrader als je gek bent van dim sum!

Shake Shack

De beste hamburgers van de stad eet je bij Shake Shack! Ja de lange wachtrij moet je er bij nemen maar deze burgers zijn het meer dan waard. Ze zijn echt om je vingers bij af te likken! Ga langs bij Shake Shack bij Madison Square, een toplocatie!

Los Tacos Nr. 1

Dit zijn ongetwijfeld de beste taco’s van heel New York. Ze gebruiken verse, simpele en smaakvolle ingrediënten. Elke taco proeft heerlijk en moet je proeven als je een liefhebber bent van de Mexicaanse keuken. Lekker, snel en vooral goedkoop (of toch alleszins als je niet allemaal wil proeven)! Bezoek hun pand in Chelsea Market :-).

Beyond Sushi

Betaalbare en lekkere sushi in New York? Ja het kan! Je koopt hier sushi per rol (8 stuks) vanaf 9 dollar, wat absoluut niet duur is in vergelijking met de rest van Manhattan. Ik was alvast overtuigd. Verrassende sushi voor een goede prijs, een perfect alternatief tussen de vele fast food restaurants in New York.

Champs

Ik ben een echte food lover en als ik op vakantie ben, wil ik vooral eens iets anders proberen en zo kwam ik terecht bij het vegan restaurant Champs. Yep, vegan en toch budgetvriendelijk! Hier vind je vele vegan burgers (eindeloos aanbod), TE LEKKERE pancakes en heerlijke filterkoffie. Ik genoot er van een heerlijke brunch, waar na ik even moest uitrusten omdat ik VEEL te VEEL had besteld en gegeten :-).

Greenmarkt by Union Square

Geen restaurant, maar een biologische markt bij Union Square met heel wat lekker. Super gezellig en niets anders dan lokale producten. Je vindt er ook kraampjes met belegde broodjes of (vegan) gebakjes en vers fruit voor on the go! Je lunch eet je nadien gewoon op in het parkje van Union Square.

Foodmarkt Smorgasburg

Deze markt mag je niet missen als in NYC bent. Iedere zaterdag en zondag vind je in Willamsburg de hippe foodmarkt. Je hebt hier niet alleen een over aanbod aan lekkers, maar ook nog eens een prachtig uitzicht over de skyline. Het eten is hier niet spotgoedkoop, maar het is wel nog altijd veel goedkoper dan wanneer je in een restaurant gaat eten.

Goedkoop eten in New York. Kan dat?

Als je echt goedkoop wil eten in New York, vrees ik dat je vooral aan de 1 dollar kraampjes moet aanschuiven. Goedkoop staat in New York eerder gelijk aan cheap. Cheap staat dan weer gelijk aan ongezond en vettig eten.

Zie goedkoop eten in New York, eerder als een maaltijd tussen de 10-20 dollar per persoon.

Het restaurantaanbod in New York is enorm, jammer genoeg zijn de prijzen hoog en staat dit niet altijd gelijk aan goede kwaliteit. Eerlijk? Ik at overal liever iets kleins on the go, dan uitgebreid te gaan tafelen want daar had ik gewoon geen tijd en zin in.

New York is een stad die je moet beleven en die beleef je tussen de locals in kleinere restaurantjes of op marktjes waar iedereen samenkomt!

Bezocht jij eerder New York? Welke restaurants/marktjes/deli’s kan jij nog aanbevelen om lekker en toch niet duur te eten?

Op zoek naar nog meer tips over New York? Neem een kijkje op onze blog

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter