Dag 2 – Madeira – Funchal

We beslissen vandaag om onze huurwagen aan het hotel te laten & met de bus naar de hoofdstad van het eiland te gaan Funchal. Ons hotel ligt in de Lido wijk (hotelwijk van Funchal) & met de bus ben je vanuit deze wijk op 10 minuten in het centrum van de stad voor 2 EUR…

16/05/2016

We beslissen vandaag om onze huurwagen aan het hotel te laten & met de bus naar de hoofdstad van het eiland te gaan Funchal.
Ons hotel ligt in de Lido wijk (hotelwijk van Funchal) & met de bus ben je vanuit deze wijk op 10 minuten in het centrum van de stad voor 2 EUR p/p.  De reden dat we de bus nemen & niet te voet gaan is omdat de promenade niet tot in het centrum loopt en we vinden het niet zo fijn om op de grote weg te moeten wandelen.

Funchal is Madeira’s grote trekpleister voor toeristen & het ligt in het zonnige zuiden van het eiland waar de huizen dicht tegen mekaar liggen op de hellingen van de brede baai.
Ik ben aangenaam verrast door deze stad, het is een combinatie van authenticiteit & moderne kenmerken die de stad zo leuk & gezellig maken.

Wij starten onze uitstap in Jardim de Santa Caherina.  Het is een park dat op verschillende terraslagen gebouwd is & het heeft een prachtig uitzicht over de baai en haven van Funchal.  Het ligt ook net tussen de hotelwijk & het centrum en het is onder de locals enorm geliefd om even van de drukte in de stad te verdwijnen.

We wandelen door de kleine smalle straatjes van de stad verder naar de bekende Kathedraal Sé, maar eerst wandelen we nog voorbij Jardim de Sao Francisco. Deze tuin heeft de lengte van een straat (niet groot dus), maar staat vol geurige en bloeiende planten en bomen. Schitterend dat dit park gewoon midden in de stad ligt net over het bekende Ritz hotel.

We wandelen verder en komen uiteindelijk uit aan de hele bekende kathedraal Sé wat het eigenlijke hart van de stad is, met vele omliggende terrasjes.

 

Een plaatselijk marktje mag echt niet ontbreken op deze vakantie & in Funchal vind je een hele grote waar mensen van over het hele eiland heen gaan om hun waren te verkopen, Mercado dos Lavradores.  Het is niet alleen een markt, maar ook een ontmoetingsplaats voor mensen & er worden steeds verschillende activiteiten georganiseerd zoals bv groepsfitness (jaja net als wij er waren).  Het aanbod van vers fruit & verse groenten is hier enorm groot en ze bieden vele zaken aan die wij zelf niet kennen.  Ik ben echt een grote fan van hun kleine banaantjes niet groter dan een vinger zijn, ze zijn zo lekker en ze ruiken naar honnig.  De bloemenverkopers staan hun bloemen te verkopen in hun traditionele klerendracht, heel leuk om te zien.
Kortom, passeer hier zeker en eet een kleine snack in de piepkleine bars rond de buitenkant van de markthal.

 

Via de Avenido do mar (de bekend promenade aan de jachthaven) wandelen we naar de kabelbaan die ons naar Monte zal brengen.  We beslissen aan de kabelbaan om een combiticket aan te kopen voor de kabelbaan (h & r) en toegang tot Monte Palace Tropical garden (prijs: 24 EUR p/p), de afstand is verder als je denkt en de trip duurt toch wel 15 minuten.

Monte was in de laat- 18de eeuw een deftig toevluchtsoord, weg van de hitte, geuren, herrie  en handelsactiviteiten in de hoofdstad.  De buitenwijken van de stad reiken wel tot aan Monte, maar toch heb je echt het gevoel dat je de stad ontvlucht.  Je ziet overal plaveistraten & weelderige tuinen maar de mooiste is toch Monte Palace Tropical garden.  Dit is een van de prachtigste botanische tuinen ter wereld.  Het is een combinatie van meren, watervallen en musea & mag niet ontbreken tijdens je bezoek.  We wandelen hier 2u rond & eindigen onze dag op terras met een gratis wijntje.

Funchal is in mijn ogen een moderne, kosmopolitische & verjongde stad… jammer dat bijna niemand dat weet.  De stad is gelegen in een groot natuurlijk amfitheater met uitzicht op de Atlantische Oceaan, terwijl geniet je op de achtergrond van indrukwekkende bergen.  De stad ligt in het zuiden van het eiland, te midden van bananenplantages en prachtige tuinen waar bloemen het hele jaar door groeien.  Dit maakt de stad een weelderige, groene en ontspannende stad.

 

 

 

 

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter