Waar overnachten in New York?

Waar overnachten in New York? Manhattan, origineel en betaalbaar logeren in Manhattan.

09/08/2019

Waar overnachten in New York als je voor de eerste keer op reis gaat naar New York? Het is een gigantische stad en wil je alles uit je stedentrip halen, is het belangrijk om de eerste keer New York uit te stippelen. In welke wijk wil je slapen? Welke bezienswaardigheden wil je zeker doen? En hoe houd je jouw budget in de gaten? Hier vind je alvast een handig overzicht van alle tips voor de eerste keer New york!

new-york-waar-overnachten-in-manhatton

Waar slapen in New York city?

In welke wijk overnachten in New York?

New York City is een gigantische stad en is daarom ook opgesplitst in 5 stadsdelen: Manhattan, Brooklyn, Queens, The Bronx en Staten Island. Alle stadsdelen bestaan dan nog eens uit verschillende wijken. Iedere wijk heeft zijn eigen charme en is leuk om te verblijven tijdens je stedentrip NYC. Maar als je voor de eerste keer reist naar ‘The Big Apple’ verblijf je het best in Manhattan. Niet, bepaald de meest goedkope buurt (lees: duur). Tijdig reserveren is dan ook noodzakelijk.

Betaalbaar en origineel overnachten in Manhattan

Ik verbleef bij Yotel, een betaalbaar hotel dat luxe, service en comfort biedt voor een zacht prijsje voor New Yorkse termen. Het is een vrij nieuw hotel met heel wat elektronische snufjes. Een robot die je in- en uitcheckt had ik nog niet meegemaakt. De kamers zijn klein, maar zijn zo ingenieus ingedeeld dat je het net groot genoeg is.

Tijdens je reis naar New York spendeer je best weinig tijd in je hotel. Of alleszins ik was maar een beperkte tijd op mijn kamer. Het is pure waarheid – New York is wel degelijk een stad die nooit slaapt. Normaal gezien heb ik toch graag 7 uur slaap, maar in New York slaagde ik er in om elke dag gemiddelde 25-30 km per dag te wandelen en max 5u te slapen. Yotel snapt dat hun gasten niet altijd nood hebben aan vele faciliteiten. Er is geen roomservice of minibar op de kamer maar op iedere verdieping vind je een keuken met gratis warme dranken en drinkbaar water. Ideaal als je na een lange dag nog snel iets iets wil drinken, of als als je ’s morgens vertrekt om de stad te bezoeken.

Extra leuk is dat het hotel het het grootste hotelterras is van heel Manhattan waar regelmatig dj’s ’s avonds een setje komen draaien. Maar de allergrootste troef van Yotel is de ligging. Gelegen in het hartje van New York City op 5 minuten lopen van Times Square en prima te bereiken met het openbaar vervoer.

waar-overnachten-new-york

Heb je nog vragen waar je kan overnachten in Manhattan of heb je zelf nog tips om te slapen in New York? Laat het met vooral weten in een reactie hieronder! Of keer terug naar mijn reistips voor New York voor meer inspiratie!

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter