Op reis met je hond in de Vendée in Frankrijk

Je favoriete viervoeter mee op reis? Je hoeft het bij Camping La Dunes des Sables van Vacansoleil geen twee keer vragen.

25/07/2019

Wil je samen met je gezin op reis met de hond? Een hond is in een hotel of pension niet altijd toegestaan, maar bij vele campings van Vacansoleil is jouw viervoeter wel welkom. Wij ging samen met onze hond op vakantie in de Vendée in Frankrijk en genoten van een heerlijke vakantie.

Camping La Dune des Sables: honden welkom

Het is niet altijd even makkelijk om een accommodatie te vinden waar je hond welkom is. Maar bij Vacansoleil is bij vele campings je hond wel welkom waardoor de hond gewoon lekker mee op reis kan.

De Atlantische kust van Frankrijk is minder gekend bij de Belgen, maar eigenlijk moet de westkust van Frankrijk niet onder doen voor zijn bekende broertje in het zuiden aan de Middellandse zee. Wij kozen heel bewust voor deze regio omdat het niet te ver rijden is wat sowieso een voordeel is als je met de hond op reis gaat, maar ook omdat het er minder heet is dan in het zuiden. De Vendée is een prachtige regio in Frankrijk en ideaal voor gezinnen die houden van fietsen, wandelen en prachtige stranden.

Wij verbleven in Camping La Dunes des Sables in Les Sables d’Olonne, het is eerder een kleine camping maar met een ideale ligging. Direct aan een strand waar je hond ook welkom is en aan een bos wat perfect is voor een verre natuurwandeling. De camping ligt in de duinen waardoor er mogelijkheden genoeg zijn als je van wandelen houdt. Wij huurden een luxe stacarvan type Bali, deze werden in 2019 volledig vernieuwd en hadden ook een afgesloten terras waardoor Duvel vrij kon rondlopen aan ons huisje.

Op reis met je hond

Leuke activiteiten met je hond rondom Les Sables D’Olonne

Rondom Les Sables d’Olonne zijn er genoeg activiteiten die je samen met je hond kan doen. Aan de camping zelf ligt een prachtig strand waar je hond altijd welkom is. Er is hier wel geen echt toerisme dus je vindt hier geen barretjes of plekjes om te eten, maar dat maakt het strand niet minder mooi. Aan de camping heb je vanop het strand de mooiste zonsondergangen, elke avond gingen we naar het strand om hiervan te genieten. Natuurlijk samen met Duvel.

Hondjes zijn jammer genoeg niet welkom tijdens de zomer op het grote en bekende strand aan het centrum van Les Sables d’Olonne. Gelukkig is hij wel welkom op de grote boulevard en kan hij ’s avonds mee op pad als je lekker wil gaan eten. Op de boulevard vind je namelijk vele restaurants en bars waar je viervoeter wel welkom is.

Fietsen in de Vendée

De Vendée is een ideale fietsbestemming. Aangezien Duvel erg klein is, gaat hij altijd en overal mee ook op de fiets. Wil je meer weten over de Vendée als fietsbestemming, neem dan zeker een kijkje op mijn blog.

Op reis met de hond

Ontmoet nieuwe baasjes en hun honden

Op het strand aan de camping komen opvallend veel mensen met honden. Als je hond het leuk vindt om met andere honden te spelen, dan heeft hij hier de tijd van z’n leven. Op het strand zijn altijd wel hondenmaatjes te vinden en er is er genoeg ruimte om flink te ravotten. Zo heb je aan het einde van de dag een hele tevreden en slaperige hond.

Op reis met je hond

Ben jij wel eens in Frankrijk geweest met je hond? Wat vond je ervan?

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter