Reisformule: Cruisen – Een succesverhaal!

Het Vakantiesalon 2018 is net voorbij en ook dit jaar werd er weer extra aandacht geschonken aan cruisevakanties & daar kan ik alleen blij om zijn want ik ben echt gek op een vakantie op een heerlijk cruiseschip. Ben je benieuwd waarom?  Toen mijn man voorstelde om met ons twee op cruisevakanties te gaan naar…

07/02/2018


Het Vakantiesalon 2018 is net voorbij en ook dit jaar werd er weer extra aandacht geschonken aan cruisevakanties & daar kan ik alleen blij om zijn want ik ben echt gek op een vakantie op een heerlijk cruiseschip. Ben je benieuwd waarom? 

Toen mijn man voorstelde om met ons twee op cruisevakanties te gaan naar Miami en de Bahama’s moest ik dan ook niet lang twijfelen. Na eerdere ervaringen op de Middellandse Zee werd het tijd om het roer eens verder uit te gooien.  Zelfs als ik op de dag van vertrek om 3u ’s nachts moet opstaan om het vliegtuig met Tuifly Belgium – Tuifly.be naar Miami te nemen, heb ik geen last van mijn ochtendhumeur (of eerder nachthumeur) want binnen 10u komen we aan in Miami (instant happiness).

Cruisen = geen kans op verveling 
De eerste aanblik van de Enchantment of the Seas van Royal Caribbean doet ons even stil worden.  Inderdaad: het schip is redelijk indrukwekkend.  Moet wel, want er is plaats voor 2500 passagiers en meer dan 800 bemanningsleden aan boord.  Ik hoor je nu al denken, wat een grote mierenhoop moet het aan boord wel niet zijn, maar geloof mij dat is onterecht. Aangekomen op het schip nemen we een kijkje op de 9 verdiepingen die het schip telt, al snel merk je dat er heel goed is nagedacht over de indeling en dat er heel wat kleinschalige hoekjes en bars aanwezig zijn.  Wanneer we later die dag het anker lichten en de haven van Miami uitvaren, genieten we vanaf het dek van de voorbijglijdende panorama’s.  De komende 5 dagen zal dit schip onze thuis zijn en zal het ons via Miami naar de Bahama’s en Key West varen.  Op dit schip heb je echt geen tijd om je te vervelen want er drijven onder meer 3 zwembaden, looppiste, luxespa en klimmuur met ons mee.  Ook het animatieaanbod aan boord is op zijn zachts gezegd overweldigend.  Ochtendgym, karaoke, muziekquiz, zumba of misschien wil je wel genieten van een prachtige avondshow.  Er is zoals je ziet voor ieder wat wils en dankzij de ‘Cruise Compass’, het dagprogramma dat we elke avond in onze hut vinden, behouden we het overzicht.  Op de bestemming zelf heb je de keuze om aan te sluiten bij één van de excursies of je kan er ook natuurlijk voor kiezen om op eigen houtje op verkenning  te trekken.  Wij doen de twee en kiezen voor een excursie en vervolgens doen we Key West op ons zelf omdat we er al eerder geweest zijn.

Heerlijk eten
Tijdens het ontbijt heb je keuze uit Amerikaans ontbijt, Europees ontbijt en Aziatisch ontbijt.  Voor ieders wat wils!
De eerste ochtend nemen we een lekker ontbijt met zich op Nassau.  Laat dit nu net zo leuk zijn aan cruisen, elke dag wakker worden met een ander panorama.  Alle maaltijden zijn altijd van heel hoge kwaliteit aan boord.  Er is steeds veel keuze, kraakverse producten en de bediening is altijd even vriendelijk.  Wie veel belang hecht aan de culinaire evenaring is op de Enchantment of the Seas aan het goede adres.  Voor het diner heb je de keuze tussen jezelf bedienen in het buffetrestaurant of aanschuiven in het à-la-carte restaurant.  Bij Royal Caribbean heb je de keuze in een vast eetmoment of My Dining waardoor je vrij kan kiezen wanneer je jouw voeten onder tafel wilt schuiven, het is wel aan te raden om dit een dag op voorhand te reserveren omdat je anders wel even moet wachten.  Wil je toch een iets ander dan kan je mits meerprijs aanschuiven in de andere betalende restaurants.

Mocht je er nog over twijfelen, cruisen is de ideale vakantie voor mij en mijn partner en daar denken vele zo over want iedereen aan boord heeft een even geweldige tijd als wij.  Het klopt natuurlijk dat je samen met andere duizenden toeristen aan wal wordt gebracht en dat je nooit alleen bent in de bars en restaurants maar dit kan helemaal niet opwegen tegen de voordelen van cruisen.  Want welke andere reisformule laat je toe om zoveel te zien in korte tijd? Daarbij heb je nog eens de vele ontspanningsmogelijkheden aan boord, het overheerlijke eten en steeds vriendelijke personeel.  Wanneer we na 5 dagen voor de allerlaatste keer van boord gaan en richting cruiseterminal wandelen om onze bagage op te pikken, kunnen mijn man en ik alleen maar denken aan een volgende cruise.  Cruisen is gewoon ideaal voor ons en zorgt er voor dat we op een zeer ontspannen manier kunnen genieten van al het moois in de wereld.

Wat denken jullie? Hebben jullie ook zin in een cruise? Of heb je misschien net als mij geluk gehad om een cruise te maken? Let me know! En geef me jou mening over cruisen!

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

4 reacties

 1. lifeofelisetricarico op 8 februari 2018 om 09:25

  Dat is zeker waar cruises zijn super in trek ni ok heb er nog over geleerd vorige semester en daardoor wil ik het zeker ook doen !! Heb je veel kunnen zien van de bahama’s en heb je kunnen zwemmen met varkentjes??

 2. la la leo op 13 februari 2018 om 15:07

  Leuk om te lezen, ik heb altijd gedacht dat cruisevakanties oubollig was en voor bejaarden. Maar zo’n cruise als die jij hebt gemaakt klinkt niet verkeerd!

 3. Ilse Verhoeven op 13 februari 2018 om 15:24

  Een cruise dat wil ik ook nog wel op mijn lijstje zetten.
  Ik denk dat onze kinderen daar gewoon nog te klein voor zijn, of zit ik dan helemaal fout?

 4. Rob Alberts op 2 maart 2018 om 10:20

  Na mijn pensioenering zal ik zeker eens gaan cruisen.

  Vrolijke groet,

Laat een reactie achter