Reisje boeken? Yes of course!

REIZEN! Voor mij bestaat er niets leuker.  Ik kan bijna nooit wachten om mijn nieuwe reis al vast te leggen ookal ben ik nog maar net terug van een heerlijk trip.  Reizen mag voor mij ver, dichtbij, exotisch,… noem maar op zijn.  Een nieuw jaar staat voor mij garant voor nieuwe bestemmingen te ontdekken of…

19/05/2018

REIZEN! Voor mij bestaat er niets leuker.  Ik kan bijna nooit wachten om mijn nieuwe reis al vast te leggen ookal ben ik nog maar net terug van een heerlijk trip.  Reizen mag voor mij ver, dichtbij, exotisch,… noem maar op zijn.  Een nieuw jaar staat voor mij garant voor nieuwe bestemmingen te ontdekken of terug te keren naar plekjes waar ik zo graag ben.  Er zijn mensen die reizen helemaal niets vinden, maar daar hoor ik alvast niet bij.  Ik ga jullie zelf laten zien waarom reizen zo leuk is! Ik word er alvast heel blij van!

‘Ikzelf vind het ontdekken van leuke hotspots het leukst’
1♠ De voorpret

Het uitzoeken waar je volgende reis je naar leidt, vind ik misschien nog wel het leukste.  Van het uitzoeken tot leuke hotelletjes, goedkope vliegtickets tot het verdiepen in het land dat ik ga bezoeken.  En er achter komen dat er nog meer plekken zijn die je wilt bezoeken en dat je de hele planning moet omgooien (al mag ik van mijn partner geen planning meer opstellen, gewoon omdat ik het te druk maak :-)).  Zelf haal ik de meeste inspiratie van andere blogs en vind ik het fijn als ik eigen ervaringen kan lezen.

2♠ Het is gewoon een groot avontuur

Op vakantie weet je nooit wat er die dag op je pad komt, geloof mij als ik zeg dat een dag er nooit uitziet zoals je gepland had.  En net dat maakt reizen zo leuk.  Een nieuw mooi plekje ontdekken waar je langer dan gepland wilt blijven, gewoon omdat het zo perfect is.  Op vakantie kan dat gewoon! Volop vrijheid en gewoon doen waar je zin in hebt, een dagje met een boek aan het zwembad liggen … moet kunnen!

3♠ Je kan plots genieten van kleine dingen 

Thuis ren je van het een naar het ander.  Maak je je continue zorgen overal hetgeen dat nog dringend moet gebeuren, … .  Je loopt over van de stress en op vakantie kan je gewoon relaxen en ontstressen. Op vakantie kan je plots van de kleinste dingen genieten, waar je thuis misschien niet had bij stilgestaan.  Op vakantie is het leven gewoon altijd iets mooier.

4♠ Nieuwe culturen ontdekken

Nieuwe landen ontdekken staat gelijk aan nieuwe culturen ontdekken en vooral ervaren.  Buiten Europa ga je hier natuurlijk sneller mee te maken hebben en dan denk ik voornamelijk aan Azië en Afrika.  Niets zo fijn om ondergedompeld te worden in de couleur locale van een land en er alles over te weten komen. Ik verschiet er altijd een beetje van hoe het dagelijkse leven zo verschillend kan zijn in verschillende culturen.

5♠ Plots heb je meer zelfvertrouwen

Op vakantie lijk ik altijd meer zelfvertrouwen te hebben dan thuis en durf ik plots meer mensen aan te spreken, Engels te praten, Frans zelf als het moet.  Je twijfelt minder en je durft meer (nieuwe) uitdagingen aan te gaan en dat is gewoon fijn.

Nog niet overtuigd dat reizen heel goed is! Je komt er van tot rust, je leeft relaxter, je doet wat je wil en tot slot krijg je er nog eens zelfvertrouwen van!
Ik zou zeggen, boek snel nog een reisje!

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

9 reacties

 1. feliceveenman op 19 mei 2018 om 15:49

  reizen is inderdaad heerlijk!

 2. loislyjourney op 19 mei 2018 om 17:03

  Nice! Krijg alweer zin om onze nieuwe reis definitief te boeken!

 3. Cynthia op 19 mei 2018 om 19:28

  Reizen is inderdaad lekker! Jammer dat het alleen wat minder goed voor je portemonnee is. 😉

 4. An op 19 mei 2018 om 20:50

  Ben het helemaal met je eens!!!

 5. Bianca Ronday op 19 mei 2018 om 22:12

  Reizen is heerlijk, alleen helaas niet autivriendelijk. Het is heel lastig te plannen met een autistisch partner. Hierdoor gaan we eigenlijk altijd naar hetzelfde.

 6. Eigenwijzer op 20 mei 2018 om 09:58

  Reizen is inderdaad leuk van de voorpret tot en met het nagenieten…. 🙂

 7. Amelie op 20 mei 2018 om 11:53

  Voor dit jaar moet ik er ook nog eentje boeken!

 8. Melissa op 21 mei 2018 om 08:07

  De culturen ontdekken in buitenland vind ik altijd zo leuk om te doen

 9. Nicole Orriëns op 21 mei 2018 om 09:16

  Ik weet dat veel mensen reizen fijn vinden, maar zelf vind ik het thuis het prettigst.

Laat een reactie achter