Reistrends 2020

2020 … de trend is gezet! We reizen niet meer anno 2018! We laten ons verrassen en kiezen resoluut voor onvergetelijke ervaringen. Wil je de doorsnee toerist te snel af zijn? Laat je inspireren door deze trends! Duurzaam reizen Duurzaam reizen is hipper dan ooit, mede dankzij Greta T. Er zijn verschillende definities voor duurzaam,…

14/02/2020

2020 … de trend is gezet! We reizen niet meer anno 2018! We laten ons verrassen en kiezen resoluut voor onvergetelijke ervaringen. Wil je de doorsnee toerist te snel af zijn? Laat je inspireren door deze trends!

Duurzaam reizen

Duurzaam reizen is hipper dan ooit, mede dankzij Greta T. Er zijn verschillende definities voor duurzaam, maar in ‘travelland’ betekent het vooral bewust reizen of reizen met een kleine ‘footprint’.
Ja! Reizen met bus, trein of boot is weer hip en de planeet is er je dankbaar voor.
Waarom niet op citytrip gaan naar Amsterdam met de trein i.p.v. met het vliegtuig naar Rome?
Dichtbij vakantie’s zijn hipper dan ooit en het is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee!
Win-win!

Slow travel

Slow travel is heel simpel. Je hoeft alleen op de pauzeknop te drukken en te vertragen op reis. Stop met alle bezienswaardigheden van jouw bucketlist te vinken, maar leef volgens het plaatselijk ritme!
Beleef een plek in plaats van ze te bezoeken, ook al betekent dit dat je misschien niet verder raakt als dat ene terrasje met heerlijke cocktails en een adembenemend uitzicht.
Blijf net ietsje langer op één plek en ga op in de lokale sfeer.

Second city

Dit jaar kiezen we voor minder bekende bestemmingen. We mijden drukte en gaan op zoek naar relatief onbekende parels.
Kies eens voor Bergen in plaats van Oslo? Lyon is minstens even gezellig al Parijs en ben jij als in Gdansk geweest! Had jij al aan deze alternatieven steden gedacht?

Huisdiervriendelijke vakanties

Mijn hond is alvast blij met deze trend want hij doet niets liever dan mee op reis gaan. Huisdiervriendelijke vakanties zijn in opkomst! Waarom je trouwe viervoeter thuis laten als hij net zo welkom is als jij?

Welke trend is op jouw lijf geschreven? Begin je ook te dromen over jouw volgende reis?

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

1 reactie

  1. shivatje op 14 februari 2020 om 14:53

    Ik ben iemand van de last minute. En zal er zeker niet over dromen wat komt komt zeg ik altijd. Hou wel altijd rekening met mijn hond die altijd mee reist.

    Aum Shanthi

Laat een reactie achter