Stedentrip Rotterdam: alles wat je moet weten.

Stedentrip Rotterdam: alles wat je moet weten

17/06/2019

I’m in ♡ with Rotterdam! De sfeer in Rotterdam is gewoon zo … fijn.
Iedereen straalt een positieve vibe uit & er is altijd wel iets te beleven. Rotterdam is voor mij een wereldstad.
Ik ben totaal NIET verbaasd dat New York Times & Lonely Planet Rotterdam uitgeroepen hebben als ‘Place to visit’!
Benieuwd waarom je eens een weekend in Rotterdam moet spenderen?

❤ Shop till you drop

Het winkelaanbod in Rotterdam is overweldigend. Of je je nu naar de Koopgoot, de hippe conceptstores in De Meent, of de vintage winkeltjes in het Soho van Rotterdam gaat (omgeving Nieuwemarkt en Pannekoekestraat). Rotterdam is zeven dagen per week een walhalla voor fashion liefhebbers!
Vergeet ook geen bezoekje te brengen aan De Witte De Withstraat. Deze straat heeft een artistiek en dynamisch karakter.

❤  Rotterdam aan het water 

Water en Rotterdam gaan perfect met elkaar samen. Rotterdam heeft de grootste haven van Europa die uitloopt in grachten doorheen de stad.
Mooi weer? Opteer er dan zeker en vast voor om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken namelijk vanaf het water. Er worden vele rondvaarten aangeboden die echt de moeite waard zijn.

❤ Een culturele stad met een rijke architectuur en musea

Breng een bezoek aan de kubuswoningen, de bibliotheek aan de Blaak, de eerste ‘wolkenkrabber’ van Europa: het Witte huis. Je vindt het allemaal in deze prachtige havenstad. Op cultuur vlak heeft de stad ook veel te bieden. Breng een bezoek aan het museum Boijmans Van Beuningen met Nederlands en Europese topstukken die een overzicht geven van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Ik neem altijd een kijkje bij de stukken van Rembrandt, Van Bosch, Van Gogh en Dali.

❤ Markthal: overdekte foodhal

In het bruisende Laurenskwartier vind je de nieuwe blikvanger van Rotterdam ‘De Markthal’. Een imposant gebouw (een voetbalveld groot) in de vorm van een hoefijzer. Op de super gezellige overdekte marktvloer zijn een 100-tal vast units te vinden met verschillende producten. Kom hier voor een kleine snack, een ijsje, een koffie, of kom je boodschappen doen. Ik ben hier altijd een paar keer te vinden als ik een weekend in Rotterdam ben (te veel keuze). Eén van mijn favoriete plekjes :-).

❤  De skyline

Ze noemen Rotterdam ook wel ‘Manhattan aan de Maas’. En daar is natuurlijk een reden voor. De schitterende Maas is kenmerkend voor de stad en samen met de geweldige architectuur is dit een unieke setting voor een adembenemende skyline. Een echte must-see is de Euromast. Hier heb je een prachtig uitzicht over Rotterdam. Koop een toegangsticket en ga met de lift helemaal naar de top want daar is het uitzicht oogverblindend.

❤  Fenix Food Factory

Dit is ongetwijfeld één van mijn favoriete plekjes. Fenix Food Factory vind je in één van de oude loodsen van Katendrecht en heeft een hele fijn industriële uitstraling. De sfeer is hier altijd heerlijk! Hier kom je om lekker te eten, maar even goed voor een lekker ‘bakje’ koffie of zelfs voor jouw boodschappen.

Waar overnachten in Rotterdam?

Als ik op weekend ga in Rotterdam verblijf ik steeds in het Student hotel. Een super fijn hotel, op 20 minuten wandelen van het centrum. Je hebt massaal veel lekkere restaurantjes in de buurt en vele gezellige cafeetjes.
Je verblijft in het hotel niet alleen tussen toeristen, maar vooral tussen internationale studenten die in Rotterdam studeren. Neem ’s avonds een drankje aan de bar van het hotel en je kan direct ook terug genieten van jouw studententijd.

Tips restaurants: waar eten in Rotterdam?

  • De kleine ondeugd: Als je gek bent op Aziatisch eten dan moet je gewoon eens in dit piepkleine restaurantje gaan eten. Het restaurantje zit verscholen op de Oostzeedijk aan de kant van het Oostplein. Hier is geen menu en eet je wat de pot schaft! En wat die pot schaft is overheerlijk! Je kan enkel kiezen voor een per dag wisselend drie gangenmenu (€23) (lekker makkelijk toch). De service is vliegensvlug en binnen no time hebje al een Thais biertje en voorgerecht voor je neus staan. (Reserveren noodzakelijk)
  • Van ’t spit: Een heerlijk kiprestaurant. Een halve kip kost hier 11 euro. Ze maken hier alle sauzen zelf en ik ben vooral fan van hun BBQ saus.
  • Gracy’s American Diner: Als je in Rotterdam bent, moet je hier gewoon een milkshake drinken. Je waant je in de fifties met typische American hamburgers, hotdogs en overheerlijke milkshakes.
  • Ter Marsch: Hier vind je de wereldberoemde hamburgers van Nederland. Ze zijn gemaakt van scottish Angus beef en Japans Wagyu met lakjus van wintertruffel, jonge sla, augurk, pruimtomaat, Spaanse ui, bierkans en Ter Marsh saus! Heaven!

Wil je meer tips voor eerste keer Rotterdam ontvangen? Laat het hieronder weten en ik beantwoord al je vragen met veel plezier!

Groetjes,

Debby


Deel dit

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter