Vakantie gevoel @ de Nederlandse kust

Ik kan er enorm van genieten om een dagje of weekendje door te brengen aan de kust & liefst de Nederlandse kust omdat het er net iets rustiger en mooier is dan aan de Belgische kust.  De stranden zijn veel mooier, de dijken zijn niet volgebouwd en de natuur is veel meer aanwezig, bovendien zijn er…

14/06/2016

10276020_10202988612449150_7466812106969248254_n
Ik kan er enorm van genieten om een dagje of weekendje door te brengen aan de kust & liefst de Nederlandse kust omdat het er net iets rustiger en mooier is dan aan de Belgische kust.  De stranden zijn veel mooier, de dijken zijn niet volgebouwd en de natuur is veel meer aanwezig, bovendien zijn er overal trendy en leuke strandpaviljoenen terug te vinden.

De zee geeft mij een instant vakantie gevoel!
Omdat op vakantie gaan niet steeds wilt zeggen dat je het vliegtuig moet nemen, geef ik jullie hieronder enkele tips voor leuke stranden aan de Nederlandse kust waar het altijd aangenaam vertoeven is & waar je makkelijk eens een dagje of weekendje naar toe kan gaan om de batterijtjes weer op te laden.

1.  Cadzand

Cadzand is de meest zuidelijkste badplaats van Nederland & heeft een prachtig breed zandstrand en ligt in duingebied.  Er heerst hier altijd een gezellige sfeer zowel in de zomer als in het voor- en najaar.  Wij komen hier zeer graag in het voor- en najaar met onze hond omdat hij hier dan vrij mag rondlopen.
Aanrader Beachbar:
Moio Beach – een aangename moderne beachbar met een mooi terras, een heerlijke keuken met streekeigen producten & een heerlijke sfeer.
Tip: Combineer Cadzand met een bezoek aan Sluis (open op zondag).  Een gezellig centrum met vele winkels en barretjes.

2.  Breskens aan zee

Het strand van Breskens ligt aan de oostelijke veerhaven en is zelf in hoogseizoen nog rustig. Het zandstrad is mooi breed en strekt zich volledig uit tot Nieuwvliet bad.  Breskens is een maritieme badplaats met een enorme jachthaven.
Aanrader Beachbar:
BAZ – strandpaviljoen Breskens aan zee
– ontspan & geniet van dit ruime terras, lekker eten & gezellige sfeer.

400px-Breskens_Vuurtoren_R01

3.  Groede Bad 

Wij gingen eens naar het strand van Groede omdat we veel positiefs gelezen hadden over het strandpaviljoen Puur dat hier gelegen is.  Het is een breed zandstrand waar dat er ook veel families naar toe komen & waar een hele rustige sfeer heerst.  In de zomermaanden kan het er iets drukker zijn omwille van de camping die hier gelegen is, maar ondanks deze camping is het hier nog steeds rustiger dan aan onze Belgische kust.
Aanrader Beachbar:
PUUR – een echte aanrader!  Een prachtig strandpaviljoen met een uitgebreide kaart & super goede service!  Hier kan je niets anders dan genieten!!!

13423741_10208377210800324_414830846786681858_n

4.  Noodwijk aan zee 

Noordwijk aan zee ligt in Zuid-Holland, een beetje verder dan we gewoon zijn dus dit strand moet je echt wel doen voor minimum 2 dagen.  Noordwijk aan zee is een geweldige badplaats.  Je kan heerlijk wandelen op de boulevard met zijn vele hotels,  je kan winkelen in het aangaam centrum & vooral je kan genieten op het strand met zijn vele strandpaviljoens.  Ik heb echt nog nergens zo veel leuke en vooral trendy beachbars bij elkaar gezien.
Aanrader Beachbar:
–  Beachclub O – Ibiza maar dan in Noordwijk.  Een luxe beachclub die je zeker eens moet bezoeken voor een culinair diner met heerlijke streekgerechten.
–  Strandpaviljoen Buitengewoon: een eigenzinnige beachbar waar ik een hele dag kan verblijven, een heerlijke relaxte sfeer, een strand/terras met alle mogelijke leuke meubilair die je je maar kan inbeelden & lekkere originele kaart om iets kleins te eten.

5.  Westkapelle 

Deze badplaats staat vooral gekend om haar ruime, mooie & goed verzorgde stranden.  Het strand loopt 12 km door tot in Vlissingen & deze stranden zijn ook wel gekend onder de naam ‘Zeeuwse Riviera’.  Weetje: De stranden liggen heel zuidelijk waardoor het over het algemeen een paar graden warmer is dan op andere stranden.
Aanrader Beachbar:
–  Beachclub Zuiderduin
Deze beachclub heeft echt een waanzinnige ligging en ligt direct achter de duinen.  Neem plaats in de relaxte loungezetels, zonnebedden & prachtige terrassen.  De keuken is hier echt overheerlijk.  Leun achterover & geniet hier van de relaxte sfeer!
z6

Blog

Deel dit

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter