Vendée: de perfecte regio om te fietsen in Frankrijk

Ben jij dol op natuur en outdoor? Ben je niet vies van een beetje strand en vertier? En combineer je dit graag met lekker eten en drinken? Dan is de Vendée in Frankrijk de ideale bestemming voor je! Deze regio leent zich namelijk perfect om te fietsen in Frankrijk. Ik genoot alvast van een heerlijke…

08/07/2019

Ben jij dol op natuur en outdoor? Ben je niet vies van een beetje strand en vertier? En combineer je dit graag met lekker eten en drinken? Dan is de Vendée in Frankrijk de ideale bestemming voor je!
Deze regio leent zich namelijk perfect om te fietsen in Frankrijk. Ik genoot alvast van een heerlijke vakantie en heb al mijn tips voor je verzameld!
Reis je met mee?

Heel kort: waar ligt de Vendée in Frankrijk?

De Vendée ligt aan de westkust van Frankrijk, ten zuiden van Bretagne en ten noorden van Bordeaux. Wij verkennen de Vendée vanuit de levendige badplaats Les Sables d’Olonne, op ongeveer 800 km van België.  De Vendée vind je grofweg tussen de steden Nantes en La Rochelle. Wij verkiezen om met de wagen op vakantie te gaan, maar zit je liever geen 8 uur in de wagen dan kan je er ook voor kiezen om te vliegen op de luchthaven van Nantes & huur je ter plaatse een huurwagen en fiets!

Fietsen in Frankrijk: alles over Vendée Velo

De Vendée is een prachtige regio om per fiets te ontdekken. Kenmerkend voor deze regio is het prachtige coulisselandschap (stukken weiland) omgeven door hoge heggen. Het vlakke landschap van de Vendée beschikt over maar liefst 800 km aan fietspaden en het netwerk wordt nog steeds intensief uitgebreid. Langs de kust kan je maar liefst kiezen uit 200 km aan fietspaden. Dankzij de combinatie van natuur en lekker eten, is fietsen de perfecte manier om de Vendée te ontdekken. 

Fietsen huren in Frankrijk

Wij namen onze eigen fietsen mee, maar in Les Sables d’Olonne kan je heel eenvoudig goede fietsen huren bij Cyclotron in het centrum. Ze hebben verschillende soorten fietsen ter beschikking, misschien heb je altijd al eens op een tandem willen fietsen. Die kan je er ook reserveren! Boek eenvoudig op voorhand je fiets via hun site! De prijzen variëren afhankelijk van het seizoen en aanbod, dus best op voorhand boeken. Overigens is het goed om te weten dat je wel een borg moet betalen. Natuurlijk krijg je dit bij inlevering weer terug.

Alle fietsroutes in de Vendée

Wil je graag weten waar je allemaal kan fietsen in de Vendée? Bekijk dan even de website van Vendée Velo.  Je vindt hier alle mogelijke fietsroutes en je kan ze op voorhand downloaden in pdf. Of download gewoon hun app! Nog eenvoudiger.

Fietsroute rondom Les Sables D’Olonne

Als je Les Sables d’Olonne wil verkennen is de fietsroute ‘Traject rondom Les Sables d’Olonne‘ een leuke route.  Het is een fietsroute die je meeneemt door wouden, moeraslanden, stranden en de prachtige woeste kust.
De badplaats Les Sables d’Olonne is ondertussen een zeer gekende vakantiebestemming mede dankzij zijn prachtige zandstranden maar ook omwille van zijn levendige zeedijk. Om de vier jaar vindt hier de start van de Vendée Globe plaats, een solo zeilwedstrijd rond de wereld, zonder tussenstop en zonder hulp van buitenaf! Het vertrek hiervan is gewoonweg indrukwekkend! 

Traject rondom Les Sables d’Olonne

Fietsroute rondom Saint-Gilles-Croix-de-Vie

De route rondom Saint-Gilles-Croix-de-vie is een route die je laat kennismaken met de prachtige natuur rondom het vissersdorp. De haven is natuurlijk bekend om zijn sardines, maar ook om de vele gekleurde boten die er steeds liggen. Een gezellige badplaats met vele activiteiten de hele zomer lang!

Traject rondom Saint-Gilles-Croix-de-Vie

Andere activiteiten

Ben je graag actief op vakantie dan biedt de Vendée zeker genoeg alternatieven als je liever niet fietst. Voor de wandelaars liggen er ruim 4000 kilometer bewegwijzerde wandelroutes die variëren in lengte en mogelijkheden. 
Kanoën, roeien of kajakken kan op veel plaatsen in de kanalen en het Marais Poitevin. En niet onbelangrijk aan de kust kan je echt op alle mogelijke manieren sporten zoals: surfen, kitesurfen, windsurfen, zeilen, strandzeilen, …

De Vendée is nog niet heel gekend bij de Belgen, maar moet niet onderdoen voor zijn bekende broertjes als de Côte d’Azur of Langeudoc. 

#wistjedatje

De Vendée heeft ca 2200 zonuren en is daarmee na de Provence één van de zonnigste bestemmingen in Frankrijk.

Wie heeft er zin om op vakantie te gaan in Frankrijk?

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter