Vertrek relax op vakantie

Binnen enkele weken is het weer Kerst vakantie en vertrekken weer vele familie’s op vakantie.  Ofwel naar heerlijke zonnige plekjes of misschien kies je ditmaal wel voor de sneeuw. Ikzelf vertrek begin december op vakantie (joepieeeee). Vakantie? Dat staat gelijk aan genieten & de dagdagelijkse  beslommeringen achter je laten. Vakantie moet iedere keer weer fantastisch…

24/11/2017


Binnen enkele weken is het weer Kerst vakantie en vertrekken weer vele familie’s op vakantie.  Ofwel naar heerlijke zonnige plekjes of misschien kies je ditmaal wel voor de sneeuw. Ikzelf vertrek begin december op vakantie (joepieeeee).

Vakantie? Dat staat gelijk aan genieten & de dagdagelijkse  beslommeringen achter je laten. Vakantie moet iedere keer weer fantastisch zijn & je dient hier achteraf mijmerend aan terug te denken.
Maar vaak voor jouw vakantie heb je het extra druk & moet er nog vanalles geregeld worden & hoogstwaarschijnlijk is het ook nog eens druk-druk-druk-druk op het werk waardoor je extra stress ervaart. Stop hiermee & probeer rustig en ontspannen op vakantie te vertrekken.  Als je al ontspannen op reis gaat, haal je het maximale uit je vakantie.
Hierbij mijn tips om ontspannen op vakantie te gaan & uitgerust weer terug te keren.

Kies je vakantie bewust 

Iedereen geeft een eigen betekenis aan vakantie & iedereen moet dit op zijn manier invullen.  Voel je niet verplicht om de hele wereld af te reizen omdat iedereen dat doet. Ik ben steeds op zoek naar nieuwe plekjes & ik zou graag de hele wereld rondreizen, maar als je dit niet leuk vindt moet je dit zeker niet doen. Wil je gewoon rusten en genieten van een rustgevende vakantie waar je vooral niets dient te doen, boek je dan vooral een all-inn vakantie en geniet er van. Niet iedereen is hetzelfde en je moet vakantie vieren op de manier die bij jou past!

Maak een vakantielijst

Waar ga je naartoe? Wat wil je er gaan doen? Zoek wat reisgidsen uit & plan wat leuke activiteiten voor je verlof. Plan je dagen niet vol, maar noteer in een boekje wat je graag wilt doen & waar je naar uit kijkt.
Niets zo fijn om met je hoofd al op je vakantiebestemming te zijn.  Ik kan er echt van genieten om reisgidsen uit te pluizen & blogs te lezen om de leukste plekjes/activiteiten van mijn reisbestemming te ontdekken.
Nu dat je toch al met je hoofd in de vakantie zit, kan je een inpaklijst voor je vakantie gaan maken.  Wat heb je nodig? Wat moet er allemaal mee?
Of misschien heb je zoals mij wel ergens een vakantielijst liggen, die met enkele aanpassingen ook wel geschikt is voor deze vakantie. Of maak een nieuwe checklist in Excel die je dan ineens kan bewaren voor de volgende reizen.
Check ook direct of er dingen op je inpaklijst staan die je nog moet kopen, daar heb je nu nog tijd voor zodat je dit niet op het allerlaatste moment moet doen.

Werk alles af

Zorg er voor dat je zonder zorgen op vakantie kan vertrekken of toch zo goed mogelijk. Probeer een tweetal weken voor je reis alle klusjes in huis af te ronden zodat je met een zorgeloze mindset je vakantie kan inzetten.
Vergeet zeker ook niet je hele stapel post en rekeningen nog af te werken voor je op vakantie vertrekt, als dit afgewerkt is dien je je hier al geen zorgen meer over te maken.

Op tijd inpakken

Je inpaklijstje heb je al een tijdje geleden opgemaakt, je hebt alle spulletjes gekocht die je nog nodig had maar vergeet dan ook niet tijdig je koffer in te pakken. Wacht hier niet mee tot de laatste dag, maar doe dit misschien al beetje bij beetje een drie-tal dagen voor je vertrekt.  Zet de koffer klaar en pak alvast de zaken in die je al kunt pakken. (Tip: Zorg dat de strijk ook niet te lang blijft liggen). Het zal ervoor zorgen dat de dag voor je vakantie minder hectisch zal zijn.

Stop je werk 

Probeer de taken die je op werk nog moest afwerken ook effectief af te werken. Maak een overdrachtsdocument waarop je alle lopende zaken vermeld die een collega van je zal overnemen. Ruim ook je bureau op bij vertrek, zo kan je opnieuw aangenaam beginnen werken na je vakantie. Vergeet ook zeker geen out-of-office in te stellen & van zodra je dit gedaan hebt, sluit je het werk ook effectief af.  De komende periode dien je je hier geen zorgen meer over te maken & dien je alleen te genieten!

Vertrek uitgerust

Oververmoeid op vakantie vertrekken, is geen goed idee. Rust daarom op tijd uit voor je aan een lange reis begint.
Probeer zo relax mogelijk te vertrekken, op deze manier kom je ook zo toe op je vakantiebestemming.
Ikzelf ben niet zo een voorstander van vluchten die ’s morgens om 6 uur vertrekken (ik weet de meeste wel), maar ik niet. Ik vertrek liever rustig tegen de middag zodat ik tijdens de ochtend rustig kan ontwaken, kan genieten van een lekker ontbijt en dus op deze manier ook relaxed naar de luchthaven kan vertrekken.  Indien we met de wagen reizen, vertrekken we vaak pas een dag later of voorzien we een overnachtingshotel zodat we uitgerust op onze eindbestemming toekomen.

Bewust genieten: omschakelen van werkmodus naar vakantiemodus 

Laat het werk los & neem gas terug – nee vanaf nu moet er niets meer. Laat de rush achterwege & probeer het nieuwe ritme van de komende week/weken te ervaren!
Laat het gevoel los dat je nuttig moet bezig zijn, luilekkeren is vanaf nu toegelaten.

Genieten 

Geniet van alles wat je ziet, de straten, huizen, natuur, het lekkere eten (tuurlijk).  Maar echt bewust in plaats van zomaar rond te struinen. Laat al het mooie rondom je helemaal binnenkomen en geniet van elk moment & van je reisgezelschap.
Laad je batterijtjes weer volledig op!

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips, ik probeer er mij alvast zo goed mogelijk aan te houden nu dat ik een weekje voor mijn vakantie sta.

Of hebben jullie misschien ook nog goede tips? Let me know!

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter