Waarom ik zo graag reis …

Terwijl ik dit artikel schrijf, zit ik op mijn terras in Ibiza, starend naar de zee & denkend wat heb ik geluk! Wat ben ik zo blij & dankbaar dat ik kan reizen… Maar waarom reis ik nu zo graag, vraag ik mij af?  Iedereen reist om verschillende redenen.  Je hebt mensen die reizen omdat ze…

08/08/2016

quote1
Terwijl ik dit artikel schrijf, zit ik op mijn terras in Ibiza, starend naar de zee & denkend wat heb ik geluk! Wat ben ik zo blij & dankbaar dat ik kan reizen…

Maar waarom reis ik nu zo graag, vraag ik mij af? 
Iedereen reist om verschillende redenen.  Je hebt mensen die reizen omdat ze zoveel mogelijk van de wereld willen zien, anderen reizen dan misschien weer om ‘thuis’ te ontvluchten en weer anderen omdat ze houden van zon, zee & het strand.  Iedereen moet voor zichzelf uitmaken wat voor hen op reis gaat betekent.  Ik zie op kantoor heel veel verschillende klanten passeren die allemaal een ander doel hebben als ze op vakantie gaan & daar kan je alleen maar respect voor hebben. Ik kan goed begrijpen dat iemand die het hele jaar door van hier naar daar rent, elke dag werkt – wel eens deugd heeft om een week niets te doen aan het zwembad.  Ik begrijp ook heel goed dat er klanten zijn die een hekel hebben aan AI-hotels en die elke dag een ander restaurantje willen uittesten.

Reizen altijd een droom geweest?
Ik heb altijd graag willen reizen & als ik kind verkondigde ik al aan mijn ouders dat ik ‘stewardess’ ging worden om zo de hele wereld rond te reizen.  Ik ben nooit stewardess geworden (waarom niet?  Geen idee), maar ik heb wel een job die mij de mogelijkheid geeft om een stukje van de wereld te zien.  Ik was als tiener ook altijd gefascineerd door programma’s als Peking Express & zag mij zelf al meedoen aan dat soort programma’s, ook hier is niets van in huis gekomen :-), mede omdat het jaar dat ik 18 werd het programma afgelast werd – anders had ik mij zeker ingeschreven). Het lijkt mij dus echt niet vreemd dat ik nu gefascineerd ben door reizen.

Ik heb ondertussen ook al verschillende reizen gemaakt & daardoor een heel klein stukje van de wereld mogen ontdekken.  De mooie herinneringen van al deze mooie reizen, zijn de mooiste souveniers die ik van elke bestemming heb.
Ik ontdekte zelf wat de echte reden is dat ik zo graag reis:

Genieten van pure vrijheid

3ab9a1058b85b6c77c0d711f3c27f9be

Je onderdompelen in een andere cultuur.  Op zoek gaan naar bijzondere momenten, bijzondere ontmoetingen & plekken.
Op reis gaan, zorgt er voor dat ik elke keer weer opnieuw ontdek wie ik zelf ben omdat ik op vakantie hier de tijd voor heb – enkel doen waar ik zin in heb, pure vrijheid!  Dit wil niet zeggen dat ik op vakantie ga om ‘thuis’ te ontvluchten, maar op vakantie word ik opgeslorpt door de nieuwe plek & niet door tijd.
Ik vind een plek pas fijn als ik verbaasd ben door de sfeer die er op die plek heerst. Voor mij moet een bijzondere plek niet op de UNESCO lijst staan, maar ik wil mij er gewoon goed voelen…
Ik heb vooral geleerd dat ik niet steeds naar een exotische bestemming hoef te gaan om de fijnste reiservaring te hebben.  De waarde zit soms in kleine dingen en dat gevoel wil ik als ik op reis ben koesteren en liefhebben.  Ik heb door het reizen geleerd om belangrijke en mooie momenten te waarderen en er alles uit te halen wat er in zit.  Als ik nu naar foto’s kijk van reizen die ik gemaakt heb, weet ik nog exact waar ik was en wat ik toen mee heb meegemaakt.  Deze herinneringen verrijken mijn leven & kunnen mij nooit ontnomen worden.

quote2
Ik heb jammer genoeg ook al mindere mooie momenten meegemaakt op reis & één daarvan was onze overval in Florida.  Een herinnering die ik jammer genoeg nooit zal vergeten, maar het is ook een gebeurtenis die ons veel geleerd heeft & ondanks die tegenslag hebben we onze reis op een andere manier moeten voortzetten & toch hebben we unieke momenten gehad die we nog harder zijn gaan appreciëren door de gebeurtenis – je leert door reizen ook relativeren.

Wat voor reizen?
Reizen mag voor mij steeds anders zijn: met het vliegtuig, met de wagen… Zo lang dat het voor mij maar bestemming is die ik wil doen.  Een hele week aan het zwembad van mijn hotel liggen, is niet de reis die ik voor ogen heb & als je mij dit zou laten doen dan weet ik nu op voorhand al dat het een reis is zonder betekenis – een reis om te vergeten, een reis zonder meerwaarde, een reis die ik beter niet had gemaakt!

Reizen heeft echt een positieve invloed op mijn leven.  Het gevoel dat je in het vliegtuig of auto stapt in één land en in een ander land weer uitstapt… heerlijk!
Reizen is een stukje van mijn leven omdat het zo een positief effect op mij heeft, ik word er enthousiast van en het motiveert mij.

Travel-is-my-therapie

Heeft reizen ook zo een positieve invloed op jullie leven?
En wat is voor jullie de echte reden dat jullie zo graag reizen?
Laat het mij weten!

Blog

 

 

Deel dit

Tags:

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

Laat een reactie achter