Wat te doen in Zierikzee? Alle tips op een rijtje.

Staat een dagje of weekendje Zierikzee op de planning en ben je op zoek naar leuke dingen om te doen? Daar help ik je mee! Dit zijn mijn beste tips voor wat te doen in Zierikzee!

18/08/2020

Zierikzee is een prachtig havenstandje in Nederland aan de Oosterschelde. Een kleine stadje dat zo gezellig aanvoelt dat je niet anders kan dan je hart aan de stad te verliezen. Het is ideaal voor een weekendje weg!

De leukste tips voor Zierikzee

Maak een wandeling langs de haven

Als je langs de haven loopt zal je opmerken dat er een Oude en Nieuwe haven is. De grote vissersboten liggen in de Oude haven en de Nieuwe haven herken je onmiddellijk aan zijn authentieke stadspoorten en de prachtige panden. Als je er rondloopt zal je merken hoe mooi en authentiek het er is. Als je even wil rusten, drink dan een koffietje bij Café Markzicht. Het café ligt lekker centraal zodat je alles en iedereen rondom je in de gaten kan houden.

Geniet van alle prachtige gebouwen in Zierikzee

Je kan het haast niet geloven maar Zierikzee telt maar liefst vijfhonderd monumenten, ze noemen de stad niets voor niets een monumentenstad. Het stadscentrum zit ook vol met gezellige pleinen, steegjes en vele imposante gevels waardoor er altijd wel iets nieuws te ontdekken valt.

Ga lunchen bij de Zeeuwse Hemel in het stadscentrum van Zierikzee

De Zeeuwse hemel is zo een eetcafé waar je de hele dag kan vertoeven want het is niet alleen een café, maar ook nog eens een winkel en bakkerij. Wij bezochten Zierikzee met prachtig weer waardoor de gezellige stadstuin ons des te meer aansprak. We bestelden twee homemade ice tea’s, voor mij een lekker salade en Sam nam de lasagne van het huis. Om 16u waren we verbaasd dat we er nog zaten, maar hadden we vrijwel elk drankje op de kaart geproefd en goedgekeurd (je bent dus gewaarschuwd).

De zeeuwse hemel

Overnacht bij hotel Mondragon

Het hotel Mondragon is een waar begrip in Zierikzee en ligt in de Oude haven van de stad. Mondragon verwijst naar Cristabol de Mondragon en hij belegerde de stad tijdens de Tachtigjarige Oorlog, het lukte hem na 9 maanden om de stad te veroveren. Het is een klasse hotel, een hotel dat romantiek uitstraalt en waar alles tot in de puntjes in orde is. Het ontbijt is tevens een echte aanrader.

Ga op zoek naar zeehonden

In de zomermaanden is een vaartocht over de Oosterschelde een ware belevenis zeker wanneer je op zoek gaat naar de zeehonden. Vergeet wel niet op voorhand te reserveren want de plaatsen zijn beperkt. Wij bezochten Zierikzee in coronaperiode waardoor er geen mogelijkheid was om de vaartocht te maken. Redenen genoeg dus om binnenkort nog eens een weekendje met ons twee te boeken naar Zierikzee.

Koop het lekkerste brood bij de De Man die Bakt!

In het hotel mocht ik bij aankomst proeven van een overheerlijk zuurdesembrood. Ik ben grote fan van desem en wekelijks ga ik ook thuis langs bij mijn vaste bakker om zo een overheerlijk brood te kopen Nu dit brood was gewoonweg overheerlijk. De medewerker van het hotel vertelde me dat ze samenwerkte met de bekendste bakker van de stad namelijk ‘De Man die Bakt’. Ik nam Sam dus onmiddellijk mee op pad want ik moest en zou zo snel mogelijk een brood gaan halen. Eén keer aangekomen bij de bakkerij wist ik niet wat ik zag. De winkel is namelijk ook onmiddellijk de bakkerij en het lag echt vol met overheerlijke traditionele broden zoals stokbroden, desembroden, krentenbollen, havermoutkoeken … Noem het en het lag er! Soit, je kan hier niet buiten lopen zonder een resem van overheerlijke broden mee naar huis te nemen.

De Man die Bakt in Zierikzee

Zoek je nog meer tips voor een weekendje of dagje Zierikzee? Laat het me weten in een reactie hieronder en ik help je graag verder. Ben je op zoek naar leuke weekendjes weg in Nederland, neem dan zeker een kijkje bij mijn reistips in Nederland!

Deel dit

healthyandtraveltrips

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl & graag de wereld ontdekt! Inspiratie nodig? Vragen? Mail me gerust! healthyandtraveltrips@hotmail.com

3 reacties

  1. shivatje op 18 augustus 2020 om 13:09

    Een uurtje rijden en ik ben er. Misschien om een daguitstap van te maken.
    Bedankt voor deze info.

    Aum Shanthi

  2. Zo simpel is dan geluk op 27 september 2020 om 16:19

    Toevallig ben ik laatst in Zierikzee geweest. Echt een leuke en mooie stad!

Laat een reactie achter