Waarom Healthy & Travel T(r)ips?

Hoi, ik ben Debby. Ik ben een 31-jarige levensgenieter die de hele wereld wil zien. Enthousiast en verlegen. Introvert en empathisch. Dromer, maar tegelijk realist.

Healthy

Via mijn blog wil ik anderen vooral inspireren om bewust te leren omgaan met voeding. Hier bedoel ik mee je bewust worden van wat voeding met jouw lichaam kan doen.

Een hele tijd geleden draaide eten bij vooral om gemak. Ik dacht niet na over wat ik at en koppelde het evenmin aan hoe ik me elke dag voelde. Als ik aan Fastfood dacht, dacht ik aan junkfood (Mc Donalds, …) maar zonder het te beseffen at ik ook een ander soort fastfood in de vorm van pasta, croissants, belegde broodjes, … . We kunnen wel zeggen dat alles wat ik at snel & gemakkelijk was en dat het allemaal bewerkt was en dat het vooral uit tarwe en suiker bestond. Niet vreemd dat ik die periode vooral moe en uitgeblust was.

Ik was niet te dik, maar op enkele jaren zonder het goed en wel te beseffen, waren er toch 10 kilootjes bij. En nee hoor, vandaag ben ik nog steeds niet mager. Maar dat is verre van mijn doel. Ik wil vooral gezond en sterk zijn. Ik droom niet van maatje S, maar wel van een gezonde geest in een gezond lichaam. Er is echter zo veel tegenstrijdige informatie over eten dat je het bos niet meer door de bomen ziet op vele momenten. Ook ik heb verschillende dieet programma’s geprobeerd, steeds zonder resultaat.

Voeding is ondertussen wel een passie van mij geworden. Ik kies bewust voor ingrediënten die mijn lichaam nodig heeft. Dit wil niet zeggen dat ik geen cravings meer heb of goestingkes maar veel minder dan vroeger.

Van zodra jezelf verschil merkt, pas je jouw voeding aan. Ik kan jammer genoeg geen kant-en-klare oplossing aanbieden in je zoektocht naar een juiste dieet, maar misschien moet dat ook niet. Ga gewoon bewust om met eten en probeer je gewoon goed te voelen. Je goed in je vel voelen, wil heus niet zeggen dat je maatje small moet hebben.

Travel

Ik ben een fervente reiziger. Ik vind niets leuker dan nieuwe plekjes te ontdekken, mijn job als vakantieadviseur heeft hier waarschijnlijk ook iets mee te maken.

Ik heb het geluk om ondertussen al vele mooie plekken afgevinkt te hebben op mijn Travel-bucketlist. Mijn trips zijn een combi van avontuur, cultuur, natuur en rust.

Ik wil je via mijn blog inspireren om net voor die (reis)bestemming te kiezen.

Je vindt hier geen typische info die je ook kan terugvinden in reisgidsen, maar vooral persoonlijke hoogtepunten en hotspots die de bestemming dat tikkeltje leuker maken.