Wie ben ik?

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl.  Een gezonde levensstijl is voor mij gezond eten, bewust leven, veel bewegen, positief in het leven staan & vooral genieten van het leven.

Ik ben met mijn blog gestart na een moeilijke periode.  Na deze moeilijke periode heb ik voor mezelf beslist om alles uit mijn leven te halen en te genieten van ieder moment.
Als je energiek in het leven wil staan, moet je vooral gezond eten en veel bewegen.
Via mijn blog wil ik jullie tips en eenvoudige recepten meegeven waardoor jullie misschien ook wel bewust kiezen voor een nieuwe levensstijl.

En daarnaast?
Reizen is één van mijn grootste passies!  Nieuwe plekjes kunnen ontdekken daar word ik echt gelukkig van.
Dankzij mijn ervaring als vakantieadviseur ben ik ook op de hoogte van de meest leuke bestemmingen & kan ik jullie massa’s tips geven als jullie zelf ideetjes zoeken voor jullie volgende trip.
Ondertussen heb ik mijn professionele carrière over een andere boeg gegooid & heb ik de stap durven zetten om uit mijn ‘comfortzone’ te treden & nieuwe ervaringen op te doen.

IMG_6459

Ik ben ook heel fier op mijn viervoeter – Duvel de Mops.
Zoals vele mopsbaasjes zullen bekennen, is mijn mops mijn beste vriend en hebben wij ontzettend veel plezier samen.  Mopsen zijn nu eenmaal grappige hondjes.
Duvel zorgt er ook voor dat ik dagelijks beweeg zonder dat ik naar de fitness ga want hij wil meermaals per dag een goede wandeling gaan maken 🙂

IMG_5915

Waarom healthy and travel t(r)ips?

Healthy?
Via mijn blog wil ik jullie vooral inspireren om bewust te leren omgaan met voeding & vooral te ervaren wat voeding met jouw lichaam kan doen. 
Een hele tijd geleden draaide eten bij mij vooral om gemak. Ik dacht niet na over wat ik at en koppelde het evenmin aan hoe ik me elke dag voelde. Als ik aan Fastfood dacht, dacht ik aan junkfood bv. Quick, Mc Donalds, Pizzahut maar zonder het te beseffen at ik ook een ander soort fastfood in de vorm van pasta (veel te veel), croissants & belegde broodjes. We kunnen wel zeggen dat alles wat ik at snel & gemakkelijk was en dat het allemaal bewerkt was en dat het vooral uit tarwe en suiker bestond. 
Ik was tijdens die periode vooral moe, uitgeblust & had vooral geen zin om na mijn werk nog iets te doen van sport of dergelijke. Ik was zeker niet te dik al waren op korte termijn toch wel 10 kilootjes bijgekomen die ik liever niet had, maar ik was zeker ook niet gezond. 
Ik voelde mij echt niet meer goed in mijn vel & besloot om mijn levensstijl te veranderen, jammer genoeg is dit niet zonder slag en stoot gegaan. 
Er is een overvloed aan informatie als het aankomt op voeding, er zijn vele verschillende soorten diëten & ook ik heb er verschillende uitgeprobeerd bv: Dukan dieet, Atkins dieet, Diëtiste .. , maar jammer genoeg nooit met blijvende effecten. 
Als laatste ging ik aankloppen bij Weight Watchers & ik durf echt te bekennen dat ik hier enorm veel heb bijgeleerd. Ik heb hier geleerd wat er belangrijk is bij voeding & wat de vele valkuilen zijn. Voeding is ondertussen een passie geworden & mijn interesse wordt elke dag groter & groter. 
Ik kies bewust voor ingrediënten die mijn lichaam nodig heeft & nadien denk ik na over de smaak. Mezelf dwingen alleen maar te eten omdat het gezond is, is niets voor mij. Nee, het moet ook echt nog lekker zijn. 
Ik heb aan ‚den lijve’ mogen ondervinden hoe moeilijk het is om jouw voedingspatroon te doorbreken, maar neem het van mij aan dat het kan. Van zodra jezelf een verschil merkt, zal je vanzelf meer veranderingen in je eetpatroon aanbrengen. 
Ik kan jullie jammer genoeg geen kant-en-klare oplossing aanbieden als het aankomt op wat nu het juiste dieet is, maar ik kan wel zeggen dat het eten van zo puur mogelijke producten de allerbeste stap is. 
Via deze blog wil ik jullie tips en recepten meegeven die eenvoudig zijn om in het dagelijks leven toe te passen.

Travel?
Ik ben een fervente reiziger & houd er van om steeds nieuwe plekjes te ontdekken, mijn vorige job als vakantieadviseur heeft hier hoogstwaarschijnlijk ook iets mee te maken.
Ik heb ondertussen al zeer mooie plekken bezocht & er staan nog verschillende op mijn lijstje. 
Mijn trips die ik maak zijn een combinatie van avontuur, cultuur, natuur en rust. Ik wil jullie inspireren & reden geven om net voor die bestemming te kiezen.
Via mijn blog wil ik jullie niet de typische info geven die jullie ook al in reisgidsen terugvinden of op het internet, maar ik wil jullie vooral persoonlijke hoogtepunten van mijn reis doorgeven en hotspots die jullie zeker moeten doen.

 

 

Advertenties