Wie ben ik?

Dit ben ik: Debby, een enthousiast, gedreven iemand die gekozen heeft voor een gezonde levensstijl.  

Maar wat is nu juist een gezonde levensstijl?
Ik moet toegeven, ik weet het ook niet 100% zeker. Ik kan alleen maar aangeven wat voor mij een gezonde levensstijl is, maar deze kan voor jou iets helemaal anders zijn. Een gezonde levensstijl is voor mij: gezond en bewust eten & leven, voldoende bewegen, positief in het leven staan & vooral genieten van het leven!

Ik ben met mijn blog gestart in 2016, na een moeilijke periode. Een periode waarbij mijn mama de diagnose kanker kreeg en mijn partner die het mentaal moeilijk had.
Na deze moeilijke periode had ik beslist om alles uit mijn leven te halen en te genieten van ieder moment. Mijn partner raakte er volledig bovenop & heeft zijn gading volledig in fitness en zijn werk gevonden.
Op 21 december 2018 overleed mijn mama aan kanker. Terwijl ik mijn verhaal aan het herschrijven ben, is ze nog maar net gestorven & zit ik nog volledig in het rouwproces.
Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik alles het uit het leven wil halen en wil genieten, maar anderzijds ben ik er mij heel erg bewust dat ik nog meer met mezelf moet stilstaan & meer tijd moet besteden aan vrienden en familie. De dood van mijn mama heeft mij doen beseffen wie ikzelf ben, maar ook wie echte vrienden zijn. Vrienden die niet alleen fijne momenten met je willen delen, maar er net nog meer voor je zijn als je het moeilijk hebt.

Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik energiek in het leven wil staan door een gezond voedingspatroon en veel te bewegen, maar ik wil in mijn blog ook meer stilstaan met me-time & bewust leven.

Via mijn blog wil ik jullie meenemen in de wereld van:

  • een gezonde levensstijl door het geven van tips & tricks
  • een bewust ecologisch leven
  • een gezonde eetstijl: gezonde en eenvoudige recepten
  • meer bewegen: fitness schema’s
  • meer tijd voor jezelf en je omgeving

En daarnaast?

Reizen zal heel mijn leven één van mijn grootste passies blijven. Nieuwe plekjes in de wereld ontdekken, daar krijg ik energie van!

We travel not to escape life but for life not to escape us

Dankzij mijn ervaring als vakantieadviseur ben ik op de hoogte van vele bestemmingen en kan ik jullie vele tips geven voor een volgende trip.
Ondertussen heb ik mijn professionele carrière over een andere boeg gegooid & heb ik de stap durven zetten om uit mijn ‘comfortzone’ te treden. Toch blijft reizen mijn passie!

IMG_6459

Waarom healthy and travel t(r)ips?

Healthy?
Via mijn blog wil ik jullie vooral inspireren om bewust te leren omgaan met voeding & vooral te ervaren wat voeding met jouw lichaam kan doen. Een hele tijd geleden draaide eten bij mij vooral om gemak. Ik dacht niet na over wat ik at en koppelde het evenmin aan hoe ik me elke dag voelde. Als ik aan fastfood dacht, dacht ik aan junkfood bv. Quick, Mc Donalds, Pizzahut maar zonder het te beseffen at ik ook een ander soort fastfood in de vorm van pasta (veel te veel), croissants & belegde broodjes. We kunnen wel zeggen dat alles wat ik at snel & gemakkelijk was en dat het allemaal bewerkt was en dat het vooral uit tarwe en suiker bestond. Ik was tijdens die periode vooral moe, uitgeblust & had vooral geen zin om na mijn werk nog iets te doen van sport of dergelijke. Ik was zeker niet te dik al waren op korte termijn toch wel 10 kilootjes bijgekomen die ik liever niet had, maar ik was zeker ook niet gezond. Ik voelde mij echt niet meer goed in mijn vel & besloot om mijn levensstijl te veranderen, jammer genoeg is dit niet zonder slag en stoot gegaan. Er is een overvloed aan informatie als het aankomt op voeding, er zijn vele verschillende soorten diëten & ook ik heb er verschillende uitgeprobeerd bv: Dukan dieet, Atkins dieet, Diëtiste .. , maar jammer genoeg nooit met blijvende effecten. Als laatste ging ik aankloppen bij Weight Watchers & ik moet bekennen dat ik hier enorm veel heb bijgeleerd. Ik heb hier geleerd wat er belangrijk is bij voeding & wat de vele valkuilen zijn. Voeding is ondertussen een passie geworden & mijn interesse wordt elke dag groter & groter. Ik kies bewust voor ingrediënten die mijn lichaam nodig heeft & nadien denk ik na over de smaak. Mezelf dwingen alleen maar te eten omdat het gezond is, is niets voor mij. Nee, het moet ook echt nog lekker zijn. Ik heb aan ‚den lijve’ mogen ondervinden hoe moeilijk het is om jouw voedingspatroon te doorbreken, maar neem het van mij aan dat het kan. Van zodra jezelf een verschil merkt, zal je vanzelf meer veranderingen in je eetpatroon aanbrengen. Ik kan jullie jammer genoeg geen kant-en-klare oplossing aanbieden als het aankomt op wat nu het juiste dieet is, maar ik kan wel zeggen dat het eten van zo puur mogelijke producten de allerbeste stap is. Via deze blog wil ik jullie tips en recepten meegeven die eenvoudig zijn om in het dagelijks leven toe te passen.

Travel?
Ik ben een fervente reiziger & houd er van om steeds nieuwe plekjes te ontdekken, mijn vorige job als vakantieadviseur heeft hier hoogstwaarschijnlijk ook iets mee te maken.
Ik heb ondertussen al zeer mooie plekken bezocht & er staan nog verschillende op mijn lijstje. Mijn trips die ik maak zijn een combinatie van avontuur, cultuur, natuur en rust. Ik wil jullie inspireren & reden geven om net voor die bestemming te kiezen.
Via mijn blog wil ik jullie niet de typische info geven die jullie ook al in reisgidsen terugvinden of op het internet, maar ik wil jullie vooral persoonlijke hoogtepunten van mijn reis doorgeven en hotspots die jullie zeker moeten doen.

Advertenties